Värnamo - MFF 0-0: Inte bra nog

Värnamo - MFF 0-0: Inte bra nog

Värnamo fick matchen dit man ville och Malmö kom aldrig loss mot nykomlingen i en kamp som slutade mållös.

Milos valde att inte förändra så mycket från den fina matchen mot AIK. Det var endast Martin Olsson som lyftes ur startelvan, på grund av skada, och ersattes av Erik Larsson. Såldes hade startelvan följande utseende.
Dahlin
Beijmo, Dennis, Lasse, Larsson
Rakip, AC, Lewicki
Berget, IKT, Birmancevic

Av det fina spelet mot AIK syntes absolut ingenting i Småland i dag. Malmö hade stora bekymmer att få upp tempot och Värnamo gjorde det svårt för Malmö på en plan som kanske inte direkt uppmuntrade till högt tempo heller.
Jag kan välja att beskriva första halvleken i detalj, men risken är överhängande att ni somnar då så jag väljer att helt enkelt hoppa över den. Då har jag ändå fått med allt av värde.

I andra halvlek agerade Milos direkt och tog ut Rakip och Birmancevic samtidigt som Ola och Rieks sattes in. En riktigt ungdomlig offensiv med AC, Toivonen, Lewicki, Berget, IKT och Rieks. Det blev också inledningsvis ett bättre tempo och fler lyckade aktioner offensivt sätt. Efter några minuter kom Toivonen fint i en lucka i straffområdet och mötte ett inspel men skottet gick rakt på målvakten. Bra chans dock.

Några minuter till låg Malmö på, men snart fick Värnamo matchen dit man ville igen. Man fick Malmö att tappa tempo och det var nog Värnamo som hade de bästa chanserna att spräcka nollan under återstoden av halvleken. Riktigt nära var det väl egentligen inte där heller, men närmare.

Så. Det här blir en tunn matchrapport, men jag tycker faktiskt inte att det bara är min egen lathet som ska läggas ansvarig för detta. Jag vill nog mena på att en del i det hela ligger hos mästarna som inte alls lyckas göra vad man ville i dag. En händelse- och chansfattig match slutar 0-0. Ett rättvist resultat. All credd åt Värnamo.

------------
Nej, det var inte bra nog. Men heller inte så överraskande kanske. Vi har haft tre riktigt tuffa motstånd tidigare i serien och kanske gick spelarna ner något mentalt. Det fungerar inte på den här nivån. Då åker man dit.

------------
Milos hade förmodligen behövt röra om mer i grytan för att hålla ångan uppe. Han försökte i andra halvlek, men då var det för sent.

------------
Men om man bortser från det mållösa resultatet var det saker som var än värre. IKT utgick med en känning och i matchens absoluta slutskede gick Adi Nalic sönder. Det såg inte bra ut, men vi håller tummarna.

------------
Jaja. Sånt här händer. Ibland tappar man poäng. Upp på hästen igen. På måndag är det Blåvitt som kommer på besök. Mesta mästarna tar emot näst mesta mästarna. Klassikermöte.
 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-04-21 21:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?