Rogers Arena, 2024-10-10 04:00

Vancouver - Calgary

Efter succésäsongen – orosmoln hos Vancouver Canucks

Efter succésäsongen – orosmoln hos Vancouver Canucks

Den kanadensiske klubben stack ut i positiv bemärkelse under säsongen 2023/24 — och nu hoppas Vancouver Canucks på ytterligare framsteg. Stjärnmålvakten Thatcher Demkos status skapar dock frågetecken för klubben.

Vancouver Canucks stod för en imponerande grundsäsong i fjol. Laget slutade först i sin division och kvalificerade sig till slutspelet — en prestation de inte lyckats med sedan säsongen 2019/20.

Efter sex spelade matcher blev det vinst i förstrundan mot Nashville Predators vilket innebar att den kanadensiske klubben avancerade vidare till andrarundan. Väl där visade sig Edmonton Oilers däremot vara en för stor utmaning, och Vancouvers slutspelsresa hade därmed nått sitt slut.

Inför denna säsong har Patrik Allvin sett till att stärka upp truppen med tillskott som Jake DeBrusk, Danton Heinen, och Kiefer Sherwood som kommer kunna bidra med sin snabbhet på skridskorna. Det har även blivit noterbara spelartapp i form av Nikita Zadorov and Elias Lindholm som båda stod för fina insatser i slutspelet. Nu kvarstår det att se huruvida det är nog att gå längre än förra säsongen eller om laget till och med tar ett steg tillbaka.

Spelare som J.T. Miller noterades för 103 poäng och Filip Hronek för 48 poäng. Även kaptenen Quinn Hughes öste in poäng, 92 stycken för att vara exakt, och blev vinnaren av Norris Trophy (tilldelas säsongens främste back i ligan). Det är även värt att nämna Brock Boeser som registrerade 40 mål. Att de ska stå för ytterligare rekordår denna säsong känns som en stor begäran men supportrar bör ändå kunna räkna med att de levererar stabila prestationer.

Ett stort frågetecken som hänger över klubben är Thatcher Demkos status. Den 28-årige målvakten var en viktig pjäs till lagets framgång under grundsäsongen, men i slutspelet ådrog Demko sig en knäskada som han ännu inte är helt återställd från. Att inte ha Demko tillgänglig för spel kommer vara ett stort avbräck för laget.

Vancouver Canucks inleder säsongen mot Calgary Flames hemma i Rogers Arena (10 oktober. Klockan 04:00, svensk tid).

Vill du skriva om Vancouver Canucks för SvenskaFans? Tveka då inte att höra av dig till redaktören Victor Alner på viktor.alner@svenskafans.com.

Hanna Thompson@hannathompsons2024-10-02 13:43:00
Author

Fler artiklar om Vancouver

Nu räcker det!
Orca's Corner: #12 - A Tale of Two Months