NHL-panelen tippar divisionsvinnarna: “Deras att förlora”

NHL-panelen tippar divisionsvinnarna: “Deras att förlora”

Hösten är kommen och med det följer en ny säsong i världens främsta hockeyliga. SvenskaFans har därför samlat en skribentpanel som tippat de främsta lagen i varje division.

New York Rangers blev vinnare av Presidents' Trophy efter att ha avslutat grundsäsongen med 114 poäng i Metropolitan Division. Dallas Stars, hade en poäng mindre, men stod ut som vinnare av Central Division. I Atlantic Division var det Florida Panthers som tog hem titeln med sina 110 poäng, och Vancouver Canucks vann Pacific Division med sina 109 poäng. Frågan är om den nya säsongen bjuder på en repris eller om andra lag kommer att hittas i toppen av divisionerna efter grundsäsongens slut.

Erik Gummesson, från Tampa Bay Lightning-redaktionen, tror som följande:

– Dallas Stars känns mest robusta i Central Division, jag tror New York Rangers i kraft av starkare målvakter än en gång håller undan för Carolina Hurricanes i Metropolitan Division. Får Edmonton Oilers ha en säsong utan drama är förstaplatsen i Pacific Division deras att förlora.

Gummesson fortsätter:
– Atlantic Division är den mest svårtippade divisionen i ligan. Där det etablerade toppgardet alltjämt, i mitt tycke, framstår mer välbalanserade än utmanarna — även om glappet minskat något.

– Jag tror att Tampa Bay Lightning, trots de frågetecken som råder, landar in någonstans runt en tredje eller fjärdeplats när allt summeras. Jag tror att ett mer stabilt lag uppbackat av en frisk Andrei Vasilevskiy har alla verktyg för att kunna leverera en stabil grundserie.

Förstaplatsen tror Gummesson ros i hamn av ett annat blåklätt lag.

– Nystarten och uppgraderingen av backsidan gör att Toronto Maple Leafs känns som en tidig favorit till att plocka hem Atlantic Dvision. Trots stora förändringar känns det som att de ändå går in i säsongen med minst frågetecken, säger Tampa Bay-skribenten.

Även Thomas Engstrand, från Carolina Hurricanes-redaktionen, tror på liknande resultat.

– New York Rangers vinner Metropolitan Division. I Atlantic Division blir det Florida Panthers, Colorado Avalanche i Central Division, säger Engstrand och tillägger:
– Edmonton Oilers var en seger från att vinna Stanley Cup förra säsongen och de kommer vara motiverade att gå långt den här säsongen igen.

När det kommer till Carolina Hurricanes tror Engstrand att laget hamnar på en tredjeplats bakom New York Rangers och New Jersey Devils.

Även Erik Hansson, från Boston Bruins-redaktionen, tror på att sitt lag kommer vara del av den övre halvan i sin division. Åtminstone ifall burväktaren Jeremy Swayman väljer att förlänga med klubben.

– Boston Bruins placering hänger på Jeremy Swaymans vara eller icke vara denna säsong. Skriver han på inom snar framtid blir vi tvåa men blir det längre in på säsongen, eller inte alls, hamnar vi fyra, säger Hansson.

– Boston är så pass bra i grunden att vi kommer gå till slutspel även utan Swayman. Det är åtminstone min förhoppning. Men det är ingen tvekan om att vi blir ett bra mycket bättre lag med Swayman i kassen jämfört med Joonas Korpisalo.

Det lag som Hansson tror slutar först i Atlantic Division är Florida Panthers.

– Florida har inte tappat så mycket jämfört med fjolåret och är i grunden ett grymt bra lag.

Likt sina SvenskaFans-kollegor tror även Boston Bruins-skribenten att New York Rangers tar hem Metropolitan Division.

– De har i princip samma lag som förra säsongen då de vann President’s Trophy och jag ser ingen anledning att de ska tappa alltför mycket i år, säger Hansson.

– I Central Division tror jag på Nashville Predators. Kul satsning med Steven Stamkos och Jonathan Marchessault. Dessutom har de målvakten, backarna, och numera forwardsen för att verkligen göra avtryck om allt vill sig väl för dem.
Hansson tillägger:
– I Pacific Division blir det Edmonton Oilers. De kommer få en bättre start i år än mardrömmen i fjol och därmed kommer de också ta hem divisionstiteln.

Att den kanadensiske klubben kommer att sluta överst i Pacific Division är även panelens fjärde medlem enig om.

– Jag tror inte Vancouver Canucks kommer kunna göra en repris på fjolårets succésäsong, utan jag tror att Edmonton Oilers tar hem divisionstiteln, säger Hanna Thompson från Toronto Maple Leafs-redaktionen.

– Det kommer nog inte som någon överraskning att tippa New York Rangers som först i Metropolitan Division. Sedan tror jag på Dallas Stars i Central Division och Toronto Maple Leafs i Atlantic Division.

Thompson tillägger:
 – Den uppgraderad backsidan och de offensiva stjärnorna på forwardssidan borde kunna göra Toronto till starka utmanare om divisionstiteln.

Säsongens första match i Nordamerika spelas tisdag (8 oktober) mellan Seattle Kraken och St. Louis Blues klockan 22.30, svensk tid.

Redaktionen2024-10-04 11:00:00

Fler artiklar om NHL