Väntan är över – NHL är tillbaka
Säsongen inleds med ett dubbelmöte mellan New Jersey Devils och Buffalo Sabres.

Väntan är över – NHL är tillbaka

Säsongen smygstartar i Europa då National Hockey League beger sig till Tjeckien under två dagars tid.

Försäsongsmatcher pågår för fullt men under fredagen inleds världens främsta liga när Buffalo Sabres möter New Jersey Devils. Returmötet väntar redan under lördagen. De resterande lagen får vänta till nästa vecka då ligan återvänder till Nordamerika igen och grundsäsongen sätter igång för samtliga lag i ligan.

En snabb blick på förra säsongens tabell visar att New Jersey Devils landade på en sjundeplats i Metropolitan Division med 81 poäng medan Buffalo Sabres slutade på en sjätteplats i Atlantic Division med 84 poäng.

En noterbar förändring inför den stundande säsongsstarten är att Rasmus Dahlin nu tagit över kaptenstiteln i laget. De tidigare två säsongerna har det varit Kyle Okposo som varit Buffalos kapten de senaste två säsongerna men kommer denna säsong representera Florida Panthers.

– Jag blev väldigt känslosam (när jag fick reda på kaptensrollen, reds. anm.). Det är förmodligen det stoltaste ögonblicket i min karriär som hockeyspelare. Det betyder väldigt mycket och det är ett stort ansvar, men jag är redo för det. Jag är mer än glad, säger den svenske backstjärnan till klubbens hemsida.

Global Series fortsätter i början av november i Tammerfors, Finland. Då är det Dallas Stars och Florida Panthers som ställs mot varandra.

Hanna Thompson@hannathompsons2024-10-03 12:32:00
Author

Fler artiklar om NHL