NHL-panelens förhandstips: “En flopp”

NHL-panelens förhandstips: “En flopp”

En ny säsong bär alltid med sig hopp om framgång och nya möjligheter. Panelen har därmed samlats för att förutspå vilket lag som blir säsongens flopp, vilket lag som kommer överraska, och vem som blir årets poängkung.

Vilket lag blir säsongens flopp?

Daniel Westergren, New York Rangers-redaktionen
Washington Capitals kan nog floppa ganska ordentligt. De har tagit en del tveksamma beslut under de senaste åren. Det känns nästan som att det varit större fokus på Alexander Ovechkins målrekord än på att vinna — och då blir det inte bra. Kvalité finns fortfarande i laget, men jag är tveksam till om den rätta mentaliteten finns där.

Erik Hansson, Boston Bruins-redaktionen
– Jag tror att Vegas Golden Knights kommer floppa och missa slutspel i år.

Erik Gummesson, Tampa Bay Lightning-redaktionen
– Jag tycker inte något lag, mer än Nashville Predators, har stuckit ut hakan så värst här under sommaren. Därför lämnas inte så många lag med alltför stor flopprisk. Spontant så ser inte Vegas Golden Knights så jättekul ut på papperet. Samtidigt räddas de av en otroligt klen division. Skulle bristen på djup och målvakter göra att de, högst oväntat, halkade utanför slutspelet så skulle det ses som en flopp.

Torgny Johansson, Anaheim Ducks-redaktionen
Vancouver Canucks har höga förväntningar på sig och kommer fortsätta att satsa i år igen. Däremot tror jag inte att de får studsarna med sig likt förra säsongen. Så jag säger att de tar sig till slutspelet med minsta möjliga marginal och blir sedan utslagna i förstarundan. Annars faller valet på Detroit Red Wings som jag tror missar slutspelet helt.

Thomas Engstrand, Carolina Hurricanes-redaktionen
– Anaheim Ducks kommer bli säsongens flopp. Lagets genomgår en rebuild som ännu inte är klar och därmed tror jag att de kommer sluta i botten av tabellen.



Vilket lag blir säsongens överraskning?

Daniel Westergren
, New York Rangers-redaktionen
– Jag tror att Utah Hockey Club kan bli en positiv överraskning. Dels för att organisationen blir en fräsch uppgradering från Arizona Coyotes, men också för att de har lyckats plocka in några intressanta spelare. Däribland Mikhail Sergachev som kommer kunna ge laget ett lyft.

Erik Hansson, Boston Bruins-redaktionen
– Det kommer säkert komma överraskningar och jag tror att Utah Hockey Club kommer vara en sådan. Kanske kan de göra likt hur Vegas Golden Knights gjorde sin första säsong i ligan. Inte gå hela vägen till final men möjligtvis ta en plats i slutspelet.

Erik Gummesson, Tampa Bay Lightning-redaktionen
Chicago Blackhawks har omgett Connor Bedard och hans gelikar med rutin och stabilitet. Målvaktssidan och det totala djupet är frågetecken som i alla lag på uppgång. Jag skulle inte sträcka mig så långt som att rita in dem i slutspelet, men faller allt väl ut kommer de absolut kunna bråka lite. Kanske till och med knipa en “wild card”-plats om exempelvis Vegas Golden Knights brakar samman.

Torgny Johansson, Anaheim Ducks-redaktionen
– Överraskar kan nog Anaheim Ducks göra på det viset att de faktiskt utmanar LA Kings om femteplatsen i år.

Thomas Engstrand, Carolina Hurricanes-redaktionen
– Jag tror att Chicago Blackhawks kommer överraska och klättra uppåt efter några säsonger i botten av tabellen.



Vem vinner Art Ross Trophy?

Daniel Westergren, New York Rangers-redaktionen
– Jag måste vara ”tråkig” och säga Connor McDavid. Det är en fantastisk spelare och han kommer givetvis producera många poäng. Det ska, som alltid, mycket till för att stoppa honom.

Erik Hansson, Boston Bruins-redaktionen
– Är han skadefri så ska Connor McDavid ta hem titeln i år. Vore kul om han kommer över drömgränsen på 150 poäng.

Erik Gummesson, Tampa Bay Lightning-redaktionen
– Det tråkiga, men mest trovärdiga svaret, är Connor McDavid. Jag vill såklart säga Nikita Kucherov men det vore inte seriöst. På listor över toppkandidater att ta hem poängligan, bör McDavid vara etta, tvåa, och trea — förutsatt att han är hel och frisk. Allt annat är galaxhjärna, önsketänk, och lite oseriöst. Han är så mycket bättre än alla andra, helt enkelt.

Torgny Johansson, Anaheim Ducks-redaktionen
– Connor McDavid. Förmodligen med över femton poäng mer än andraplatstagaren.

Redaktionen2024-10-07 16:00:00

Fler artiklar om NHL