Emirates Stadium, 2020-12-22 21:00

Arsenal - Manchester C
1 - 4

City enkelt till semifinal i ligacupen

City enkelt till semifinal i ligacupen

När Arsenal och City drabbade samman i ligacupens kvartsfinal på Emirates var det klasskillnad och City, som vunnit turneringen tre år i rad, hade inga problem att gå vidare till semifinal.

Som alltid i ligacupen var det en del namn som vädrades i startelvan men i motsats till tidigare omgångar var det inga undomar som fick chansen idag. Nu handlade det snarare om att rotera i truppen och "reserverna" som fick chansen var förutom Steffen i mål Fernandinho, Foden och Zinchenko. Tillsammans med spelare som Jesus, Mahrez, Silva och backarna Diaz och Laporte var det en rätt stark elva Pep ställde upp med mot sin forna nummer två som numera styr frå oArsenalbänken.

City fick också en väldigt bra start då Jesus tidigt stack fram huvudet på ett Zinchenkoinlägg och nickade in ledningsmålet precis framför Arsenalmålvakten händer. Det tidiga lednignsmålet gav City luft under vingarna och man dominerade spelet den första halvtimmen. Trots spelövertaget skapades få riktigt bra målchanser även om Jesus tvingade fram en väldigt svettig räddning. Istället lät man Arsenal göra ett nästan identiskt mål som City efter en halvtimme vilket inte bara gav vibbar av hur mågna amtcher sett ut den här säsången utan det gav också Arsenal vittring igen och resten av halvleken är betydligt mer jämn och öppnare än den första delen.

I andra halvlek fortsätter det öppna spelet med ett visst övertag för City. När övertaget till slut resulterar i en farlig frispark som Mahrez sätter efter viss hjälp från tvålhandsken i Arsenalmålet skiftar matchen helt. City börjar spela ut mycket mer och Arsenal tappar det mesta. Foden sätter 3-1 snyggt på en spelvändning genom att lobba över målvakten innan han ännu snyggare lägger ett underbart inlägg till Laporte som definitivt tar matchen borton Arsenals händer genom att nicka in 4-1 från nära håll.

Arsenal gjorde verkligen ingen stor match och försvarsspelet hos dem lämnade mycket att önska för Arteta som såg märkbart irriterad ut vid sidlinjen. När det kombinerades med ett mer öppet offensivt spel som gav City mer ytor så fick vi äntligen se lite av det gamla City igen där man helt rullar upp motståndaren.

Platsen i semifinalen bokad och nu är det bara vänta på vem motståndaren blir. 

Thomas2020-12-22 23:15:00
Author

Fler artiklar om Manchester C