CSS: Summering av säsongen 2019/20
CSS på medlemsresan 2020. Ledningsrepresentanterna Niklas Isaksson, Daniel Joannou, Mattias Henriksson och Oscar Karlström tillsammans med CSS:Poddens Wille Sjögren.

CSS: Summering av säsongen 2019/20

Det råder fortfarande oklarheter kring säsongen 2019/20 men i enighet med den planering som ritades upp innan säsongen drog igång väljer vi från CSS-ledningen att summera supporterföreningens verksamhetsår med en redovisning av arbetet och ekonomin.

Vi vill börja med att tacka alla som varit medlemmar i CSS under säsongen. Tack för det förtroende ni givit oss att leda arbete framåt och tack för att ni med ert medlemskap är med och bidrar i olika utsträckningar till den gemenskap vi har i föreningen och gör den till vad den är.

När vi tog över i en ny ledningskonstellation inför rådande säsong var utmaningarna stora. Känslan är, när vi summerar så gott det går under rådande omständigheter, att vi faktiskt gjort vår allra bästa för att driva föreningen framåt och ta den till nivån där den hör hemma. I enighet med målsättningen vi stakade ut vågar vi påstå att vi levererat sånär som på alla punkter vilket gör att vi nöjt och stolt tittar tillbaka på arbetet under säsongen.

En del av de utmaningar som fanns framför oss har vi tacklat enligt följande: 
- Att betala för medlemskap och biljetter har blivit lättare i och med isjösättandet av swish som betalmedel. 
- Biljetthantering har skett tryggt, säkert och effektivt genom hela säsongen. Återbetalningar har inte dröjt och alla medlemmar har fått den service ni förtjänar. Vi har även i flera fall gått en extra mil för att hjälpa till att ordna med biljetter till matcher vissa medlemmar varit sena med att söka in till och vi har varit behjälpliga och tillgängliga på alla sätt och vis.
- Unika medlemskort och medlemsgåva (CSS-pin) har skickats ut till samtliga betalande medlemmar. 
- Satsningen på medlemsresan bar frukt! 80 CSS:are slöt upp för att se Chelsea - Everton, och vilken helg vi fick! Faktum är att även en inofficiell resa anornas i december och till den hade vi bjudit in fyra före detta Chelseaspelare. Då slöt 30 CSS:are upp. 
- Medlemstidningen var fullproppad med läsvärt material skapat av vår härliga redaktion och den kom ut under våren, som utlovat. (Är du medlem men mot förmodan ännu inte fått tidningen så kontakta oss!)
- Kommunikationen med er medlemmar har fungerat fläckfritt. Information har kontinuerligt postats på vår hemsida på SvenskFans och delats på alla våra forum på sociala medier. Information från föreningen finns för övrigt sammanställt under fliken "CSS-Medlem" på vår sida på SvenskaFans. Vidare så har alla som har haft frågor  fått svar snabbt och vi har även i den mån vi kunnat försökt vara behjälpliga över Instagram och Facebook, även till svenska Chelseasupportrar som inte varit medlemmar. 

Vill samtidigt passa på att nämna att alla vi fyra som ådrog oss uppdraget att föra föreningen framåt gärna fortsätter även nästa säsong. Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete inom ledningsgruppen över säsongen och tycker vi levererat i enighet med visionen men också målsättningarna. Förutom det ovan nämna har vi även byggt vidare och utvecklat viktiga bitar av vårt arbete. Föreningen har känts levande hela året med dagliga rapporteringar om vår klubb från vår hemsida på SvenskaFans (stort tack till CSS:redaktionen för det), vår relation med våra vänner i England samt med Chelsea centralt har nog aldrig varit bättre, CSS:podden har gått varm hela året med intressant innehåll och spännande gäster och vi gör vad vi kan på sociala medier för att vara up to date. Följ oss vettja - både på Twitter och Insta

Vi för ständigt och kontinuerligt dialoger med er medlemmar och vår ärliga bedömning är att ni också är nöjda och att vi har er backning i att fortsätta jobba ihop, men skulle så inte vara fallet får ni gärna hojta och komma med andra förslag. 

I den bästa av alla världar hade vi haft en bolagstämma vid årets slut men under rådande omständigheter, med pandemin över oss, med ökande dödstal över hela världen, reserestriktioner, förbud mot större folksamlingar, uppmaning om social distansering har vi gett upp denna idé. Vi vet om att man hade kunnat hitta någon lösning över Internet, men dessa lösningar är väldigt kostsamma och då föreningen inte haft någon "riktig" bolagstämma tidigare känner vi att skjuta på det ytterligare ett år, när läget är som det är just nu, får vara OK. Hoppas ni håller med. 

Nedan följer svart på vitt lite siffror kring arbetet med en avslutande ekonomisk sammanställning gjord av ledningens Oscar Karlström. Då vi inte riktigt vet hur och när rådande säsong kommer att avslutas, än mindre när nästa säsong kommer att börja, så väljer vi att avsluta här fast hoppas kunna återkomma med information så snart sådan finns tillgänglig. Tack återigen och Up The Chels!

------
CSS-ledningen består av:
Daniel Joannou
Oscar Karlström
Niklas Isaksson
Mattias Henriksson

------

Antal medlemmar 2019/20
Vuxenmedlemskap: 651 st
Juniormedlemskap: 38 st
Familjemedlemskap: 176 medlemmar fördelat på 51 familjemedlemskap
Totalt antal medlemmar: 865 st

CSS-medlemmar som rapporterat in True Blue-medlemskap till CSS: 474 st


Matchbiljetter 2019/20
Antal ansökta biljetter: 311 st
Antal tilldelade biljetter: 294 st
Antal matcher med CSS:are på plats: 33 st

Utöver ovanstående hade CSS fått in ca 40 biljettansökningar till de Premier League-matcher som skjutits upp p.g.a. coronaviruset.


Ekonomisk redovisning
Som utlovat inför säsongen följer här en ekonomisk redovisning av Chelsea Supporters Swedens verksamhetsår från 2019-05-20 då den nuvarande ledningen tog över ansvaret för supporterklubben till 2020-05-31.

Observera att detta inte är en årsredovisning eller ett årsbokslut i dess legala mening, utan bara ett försök till ökad transparens kring CSS ekonomiska flöden.
 

Ingående kassa 2019-05-20 33 637 kr
Utgående kassa 2020-05-31 58 587 kr
Kassaflöde   24 950 kr
  
Intäkter
Intäkter medlemskap 2019/2020 133 149 kr
Intäkter matchbiljetter 2019/2020 187 890 kr
Övriga intäkter (bl.a. julfest) 3 605 kr
Summa intäkter 324 644 kr
  
Kostnader
Kostnader matchbiljetter 2019/2020 -190 938 kr
Kostnader medlemstidning, medlemskort, souvenir -36 645 kr
Kostnader porto, frimärken, kuvert -29 053 kr
Supporterklubbskostnad Chelsea -1 204 kr
Kostnader julfest Chelsea - West Ham -11 097 kr
Resebidrag redaktionen, ledningen till medlemsresan -8 000 kr
Kostnader säsongen 2018/2019 (återbetaltningar biljetter, utskick medlemstidning) -11 623 kr
Bank- och swishkostnader -5 451 kr
Övriga kostnader (bl.a. mikrofoner CSS-podden, bidrag till medlemmars begravningar, Musikhjälpen, domän) -5 684 kr                      
Summa kostnader -299 695 kr
    
Netto 24 950 kr

Per 2020-05-31 har CSS inga utestående skulder eller fordringar.

CSS-ledningen bedömer att vi har en stabil ekonomi och goda förutsättningar att driva supporterklubben vidare och skapa ännu mer värde för medlemmarna kommande säsonger.

CSS-ledningen erhåller ingen lön för arbetet med supporterklubben. Däremot får de fyra personerna i CSS-ledningen kostnadsfria medlemskap i CSS och i True Blue, kostnadsfri matchbiljett till den årliga medlemsresan samt ett resebidrag på 1 000 kr till den årliga medlemsresan. Även medlemmar i CSS-redaktionen erhåller kostnadsfri matchbiljett till den årliga medlemsresan samt ett resebidrag på 1 000 kr till den årliga medlemsresan.

Har ni frågor eller övriga inputs går det alltid bra att maila oss på medlem@chelseasweden.com.

Fotnot. Den ekonomiska sammanställningen publiceras före 2020-05-31, men på månadens sista bankdag (2020-05-29) har vi inte haft några ytterligare transaktioner och vi känner inte heller till att några ytterligare transaktioner ska ske innan månadens slut.

CSS-LEDNINGEN2020-05-29 08:19:00

Fler artiklar om Chelsea