Ny försvarare prioritet i januari
Har Newcastle bjudit på Aly Cissokho igen?

Ny försvarare prioritet i januari

Alan Pardew avslöjade på dagens presskonferens inför Liverpoolmatchen att Newcastle inte kommer att värva någon ny anfallare i januari. Efter Steven Taylors skada ligger istället allt fokus på att få in en försvarsspelare nu.

Modibo Maiga var i stort sett klar för svartvitt när han för några veckor sedan reste till London för en läkarundersökning. Men ett problem med ett av den maliske anfallarens knän uppdagades och affären föll samman. Huruvida det problemet faktiskt existerade eller inte kan man fråga sig, men fokus har hur som helst skiftat till en försvarare nu om man ska tro Pardew.

Samtidigt meddelar franska källor att Newcastle återigen bjudit på Aly Cissokho i Lyon. Vänsterbacken vill till England och Lyon behöver onekligen sälja spelare. Det begärda priset ska dock ligga på dryga £10m, en del mer än vad Newcastle är villiga att betala (£7-8m).

Ett annat namn som nämnts flitigt den senaste tiden är Ajax mittback och kapten Jan Vertonghen. Den belgiske landslagsmannen lär dock bli ännu dyrare och kan därför inte betraktas som ett realistiskt transfermål. West Hams James Tomkins däremot lär vara på radarn och kosta betydligt mindre.

Noa BachnerTwitter: @noabachner2011-12-28 17:10:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies