SvenskaFans Awards: Säsongens super-sub & säsongens mål
Olivier Giroud är en pålitlig men omdiskuterad målskytt.

SvenskaFans Awards: Säsongens super-sub & säsongens mål

Inspirerat av NBA-utmärkelsen "Sixth man" röstar Premier League-redaktionerna varje säsong fram en spelare som är en utmärkt avbytare och som kommer in och kan förändra en matchbild. Den här säsongen föll valet på en omdiskuterad fransman som dessutom gör målet som röstas fram som årets mål.

Olivier Giroud tar med 50 procent av rösterna hem utmärkelsen som säsongens super-sub. Vi snackar med Emil Johansson om fransmannens säsong och omdiskuterade roll i Arsenal.

Hälften av redaktionerna väljer Giroud som årets super-sub. Ni väljer honom som årets besvikelse i Exit Talks. Det är klart att man kan både vara en besvikelse och en super-sub... men är ni i redaktionen för hårda mot honom? Han gör ju ändå 24 mål totalt för er varav många som avbytare?
- Jag tycker Giroud gör en okej säsong och han är inte någon besvikelse enligt mig. Han är en mycket bra forward som gör sina mål (världsklassmål ibland…)  och sina assister. Han gör absolut det bästa av sin situation, men att han inte är tillräckligt bra för att leda ett lag till PL-titeln har vi hamrat fast som fakta i tre år nu.


En av Wengers bästa fynd, enligt Emil Johansson.

Nu har han varit hos er fem säsonger och har ändå varit en stabil målskytt. Finns det inte plats för honom i Arsenal?
-  Jo, absolut. Tycker att han är en utmärkt andraforward och ger ett annat spel än t ex Alexis gör på topp. Han gör runt 20 mål per säsong och kostade typ 12 millar så han är enligt mig en av Wengers bästa värvningar de senaste 10 åren. Sedan att Wenger kanske gett honom mer förtroende som förstastriker än vad som är bra för laget är en annan sak.

Vad har han för styrkor och svagheter han kan förbättra?
-  Styrkorna är targetspelet och målskyttet. Också en vinnarskalle. Svagheterna är väl ojämnheten främst. Utan ojämnheten hade han ju varit världsklass.

Lucas Pérez fick sällan chansen, många missnöjda med Giroud och Alexis kanske är missnöjd med hela tillvaron. Hur tror du att ert anfalls ser ut i höst? Vad är din personliga plan B ifall Alexis lämnar?
- Jag tror att Wenger försöker lösa en forward men jag är tveksam till om det går. Annars tror jag det ser ut som förra säsongen. Om Alexis lämnar så är min plan B att betala mycket för kvalitet. Lägg alla pengar vi får för Alexis på en bra spelare.

?

Avslutningsvis: Han gör också årets mål, skorpionmålet som ingen lär glömma på länge. Beskriv känslan när du såg målet?
-  Satt i soffan med min far och bevittnade detta mirakel. Jag blev nog mest förvånad tror jag. 
 



Tidigare vinnare - säsongens super-sub
2016: Kelechi Iheanacho
2015: Loïc Rémy
2014: Edin Dzeko
2013: Adam Le Fondre
2012: Alex Oxlade-Chamberlain
2011: Javier Hernandez
2010: Carlos Tevez
2009: Federico Macheda
2008: Nicklas Bendtner
2007: Gabriel Agbonlahor  

Tidigare vinnare - säsongens mål
2016: Dele Alli
2015: Charlie Adam
 

Henrik Örtenvik2017-06-12 09:00:00
Author

Fler artiklar om England