Proffskollen för de turkiska spelarna ute i Europa
Kenan Yildiz

Proffskollen för de turkiska spelarna ute i Europa

Succé talangen Kenan Yildiz gjorde mål efter sin debutstart med sitt Juventus!

Proffskollen för dom turkiska spelarna ute i Europa

Italien – Serie A
Ville börja från Italien där Turkiet har en supertalang som heter Kenan Yildiz och fostrad i Bayern München född i Tyskland där dom gjorde allt för att försöka locka honom till Tysklands a landslag.
 
Men Juventus spelaren valde att representera Turkiet och han hade redan spelat för Turkiets u 17 tidigare men ändå kunde han valt att spela för det tyska landslaget.
Kenan Yildiz debut start för Juventus kom i lördags där Juventus ställdes mot Frosinone borta där han  efter förstastarten kunde göra solo och bättre start kunde man inte få på karriären.

Några månader tillbaka gjorde han mål på ett fullsatt Berlin med turkiska landslaget nu Juventus. 
Allegri som blivit kritiserad varför han inte fått förtroende. Kenan som gjorde sin förstastart annars hade han spelat sju matcher men korta minuter, lag som Liverpool och Arsenal ville värva talangen under vinterfönstret. Men Yildiz trivs i svart vita tröjan och där han har Juventus legendariska spelare Alessandro Del Piero  som idol också. 


Återstår att se om Kenan kan bli en viktig spelare i sommarens fotbolls-EM.
Yildiz som gjorde ett elegant mål i sin debutstart mot 
Frosinone. Kenan Yildiz blev utbytt i femtionde minuten fick en bra start.
Juventus tränare Allegri som blivit kritiserad varför talangen inte fått chansen eller så har han hoppat in sista tre minuterna. Han har spelat sju matcher men korta minuter.
Liverpool och Arsenal ville  ha talangen men Kenan Yildiz har Juventus legendariska spelare 
Alessandro Del Piero som sin idol och trivs i Juventus hoppa vi kan se honom göra nytta med Turkiet i sommarens EM.

Hakan Çalhanoglu, 75min- Inter 
Turkiska kaptenen fortsätter att bidra mycket i Inter tröjan. Helgens match mot Lecce gjorde han sin tredje assist i ligan den här säsongen, fick spela  75 minuter. På sjuttonmatcher i ligan har han redan gjort sju mål och tre assister. Fortsätter att bevisa varför Calhanoglu är en nyckelspelare i Inter och har bidragit en stor nytta till serieledningen än så länge och framför allt sedan han bytt position till defensiv mittfältare.

Zeki Çelik, 15min Roma
Turkiska högerbacken har det fortsatt tufft med speltid i Roma och verkar inte ingå i Mourinhos planer. 
Han fick spela sista kvarten mot Napoli där han inte heller spelade dålig fotboll. Men om jag hade varit Çelik hade jag bytt lag i januarifönstret ett EM-slutspel väntar i sommar och frågan är kommer han starta?

Berkan Kutlu, skadad - Genoa
Utlånade mittfältaren från Galatasaray behöver jag inte skriva om mycket egentligen skadad just nu. 
Ändå har han fått dåligt med speltid sammanlagt åtta matcher då räknar 
jag cupen i Italien också 

England – Premier League
Altay Baydindir- Manchester United väntar på debuten 

EFL Championship
Yunus Akgün, 35min-  Leicester City
En annan utlånad spelare från Galatasaray började bra i Leicester tröjan sen kom en oturs skada och han blev borta ett bra tag, under helgens 3-0 vinst mot Rotherham fick han förtroende och spela trettiofem minuter. Leicester som även är serieledare i Championship. 

Spanien – Primera División
Enes Ünal, bänken mot Atletico Madrid.
Enes Ünal som första gången den här säsongen var med i truppen och fick sitta på bänken mot Atletico Madrid. Då han förra säsongen var lagets bästa målgörare med fjorton mål.
Men mot Real Betis i våras drog han korsbandet vilket betydde att han missat denna säsong än så länge. 
Kanske kan han få lite speltid nästa match mot Rayo Vallecano hemma framför sina fans.

Cenk Özkacar - Valencia
Cenk Özkacar fick igen ingen speltid   när Valencia vann över Rayo Vallecano,  Valencia som köpte transfer optionen från Lyon
Cenk har denna säsong bara spelat åtta ligamatcher senaste matchen han spelade var början på december och det var cupen. En annan spelare som borde ta nästa steg som kanske borde bli utlånad om han vill ha en chans till sommarens fotbolls-EM.

Arda Güle r- Real Madrid 
Här är en annan super talang som hela Turkiet och Real Madrid väntar tills debuten kommer. Nyförvärvet  som har haft otur med skador och läkaren i Real Madrid blev även av med jobbet.  Senaste uttalanden skulle kanske Arda Güler vara med i nästa match trupp, jag räknar med att han startar cupen om han är hundraprocent.
Arda Güler som har blivit erbjuden att bli utlånad av lag som Leverkusen, Real Betis  och Celta Viggo men Ancelotti har själv sagt att han tror på honom trots att han haft dåliga dagar, vi alla hoppas han kommer starkare för det är en spelare vi hoppas på att kan spela Em i sommar. 
Kan bli en nyckelfigur om Vincenzo Montella (Turkiets Förbundskapten) ger honom chansen

Çaglar Söyücü, 4min - Atletico Madrid 
Tyvärr har Söyüncü inte fått rolig start i sitt nya hem. Från att han en gång i tiden fick belöning och ära till att hamna i 2020 bästa elva Premier League  till att han tyvärr har tappat. 2020 fick han pris från BBC då Caglar  och Van Dijk blev bästa mittbackarna i Premier League den säsongen. Efter den säsongen tappade han mycket förra säsongen fick han knappt speltid med Leicester, och han fick inte skriva på något nytt kontrakt. 
Denna säsong kom han gratis till Atletico Madrid förväntningar har varit höga men han har inte fått så mycket chans.
Çaglars första start skulle komma mot  Athletic Bilbao där han inte tog vara på den efter trettiosex spelade minuter drog han på straff och vilket ledde till att han bara fick spela 45 min den matchen. Hans senaste match mot Sevilla  dagen innan julafton. Fick Söyüncü  komma in i 66min istället för Koke tog han vara på den då? NEJ! För bara fyra minuter senaste ropa domaren först på ett gult kort ,sedan  VAR granska domaren och Söyüncü blev utvisad. Det har varit rykten kring om att lag i Turkiet har visat intresse men hoppas Simone fortfarande tror på honom.

Frankrike – Ligue 1
Bertug Yildirim,16min- Rennes
Nyförvärvet fick spela sista sextonminuterna då han på stopptid vunnit en straff också.
Rennes vann tillslut borta med tre mål mot ett. 

Yusuf Yazici ,22min-Lille
Yusuf  Yazici byttes in sextioåttonde matchminuten där Lille föll med 2-1. Yusuf som har haft en helt okej säsongsinledning.
Salih Özcan som tyvärr vara på bänken igen när hans Dortmund kryssa mot Mainz. Senast han spelade var under lucia där han drog på sig skada mot Psg i Champions League.

Ozan Kabak,90min-Hoffenheim
Mittbacken fick det jobbigt på jobbet tyvärr, där slog en felpass som kostade Hoffenheim poängtapp mot tabelljumbon Darmstadt.

Skottland –  Premiership 
Ridvan Yilmaz,90min - Rangers FC
Ridvan Yilmaz startade helgens möte mot Motherwell, var inblandad i andra målet.

Portugal
Orkun Kökçü ,67min - Benfica
Även nyförvärvet från Feyenoord börja hitta säg själv. Efter tuff skada så har han börjat spela igen. 
Hans comeback skulle bli lycka omgången innan skulle han få göra en assist först mot Braga och nu  i cupen skulle han kliva fram genom att göra en fantastisk krossboll och det ledde till en assist. 

Cuvan CakirCuvan93@gmai.com@Cuuvan932023-12-27 16:59:00
Author

Fler artiklar om Turkiet