OFFICIELLT: Jakob Olsson klar för GAIS
Jakob Olsson klar för GAIS! Till höger i bild ser vi Markus Gustafsson som vi värvade från just ÖIS i början av 2011.

OFFICIELLT: Jakob Olsson klar för GAIS

Den 20-årige talangen Jakob Olsson från ÖIS är klar för GAIS. Det bekräftar den officiella hemsidan idag. - En mycket intressant och utvecklingsbar spelare, säger GAIS sportchef Mats Persson till den officiella hemsidan.

Så då var det klart! Efter ett lyckat provspel med GAIS så har Jakob Olsson kritat på för GAIS från lokalkonkurrenten Örgryte IS. 20-åringen är glad över beslutet och det var inte svårt att välja GAIS.

- GAIS är en toppklubb i allsvenskan och en förening i medgång. Dessutom har jag fått ett väldigt bra bemötande och kontakt med Alexander Axén och Mats Persson och övriga spelare i truppen, säger Jakob Olsson till den officiella hemsidan.

Mats Persson beskriver nyförvärvet till Expressen som "en offensiv mittfältare som oftast vill framåt och han vet var motståndarnas mål är beläget".

Hans kontrakt med ÖIS gick ut till årsskiftet och han hade redan deklarerat att han var färdig med Division 1-spel. Han var en av lagets bästa spelare under 2011 och kommer helt klart att bli en förstärkning för oss.

Mats Persson säger till Expressen att han inte tycker att det är ett stort steg för Olsson.

- Nej det tror jag inte. Se på Markus Gustafsson, som vi hämtade från Öis under förra säsongen, han var fantastiskt bra och kommer säkert att växa ytterligare under 2012.

Jakob Olsson inledde sin karriär i Myckleby, Orust och gick till ÖIS under 2005. Säsongen 2011 var riktigt lyckad för Olsson som stod för fyra assists och hela 12 mål på blott 16 matcher.

Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2015 med oss och han kommer få tröja nummer 7 på planen, samma nummer som Jonas Lundén haft i ett par år.

Källa: www.gais.se, www.expressen.se

Kommentar:

En mycket intressant värvning som säkerligen kommer att få en bra utveckling i GAIS. Sedan är det kul att vi värvar lokalt och han gjorde ju en riktigt bra säsong 2011 så han lär få mycket speltid i Allsvenskan skulle jag tro.

Det är bara att välkommna Jakob Olsson till GAIS och så får vi hoppas att han gör det riktigt bra här hos oss!

VÄLKOMMEN TILL GAIS JAKOB!!!!

Simon Kostofski2012-01-05 13:07:00
Author

Fler artiklar om GAIS