Inför Livorno–Atalanta: Borta bra, hemma näst sämst
Biagio Pagano var fräck nog att sänka klubben som han växte upp i senast.

Inför Livorno–Atalanta: Borta bra, hemma näst sämst

Seriens två bästa bortalag gör under fredagskvällen upp på Armando Picchi-stadion i Livorno. För hemmalaget är seger nästan ett måste för att kunna nå playoff, medan Atalanta har dubbel revansch att utkräva.

De vinröda från Livorno har denna säsong gästat Stadio Atleti Azzurri d’Italia i Bergamo tre gånger. Samtliga tre matcher har slutat i bortaseger; först i säsongsupptakten mot AlbinoLeffe och sedan fina skalper i såväl cup som liga mot Atalanta. Att man sedan föll hemma mot just AlbinoLeffe är signifikativt för hela säsongen – det är nämligen bara jumbon Triestina som är sämre än Livorno på hemmaplan.

Hemmaspelet till trots hänger Toscana-gänget ändå med hyfsat i kampen om en playoff-plats. Visserligen är det bara fem poäng upp till Torino och sjätteplatsen, men från den nuvarande 13:e-platsen är det en del lag som ska klättras förbi för att nå dit. Livorno måste helt enkelt hitta ett vinnarspår, och det snabbt.

Atalanta kan gå in i matchen betydligt mer avslappnat då uppflyttningen är i det närmaste matematiskt klar. En bortaseger kan betyda att vi har inte bara ett, utan två nya Serie A-lag vid halv tre-tiden på söndag. Det förutsätter dock att Varese tappar poäng hemma mot Padova på lördag, och att Novara inte vinner mot Siena i söndagens tidiga lunchmatch.

De blåsvarta kommer dock få klara sig utan både Doni och Padoin som är avstängda efter gula kort senast, samt Basha och Troest som skadat sig i veckan. Enligt TMW lutar det åt att följande spelare får förtroendet från start:

Consigli
Bellini, Capelli, Manfredini, Peluso
Ferreira Pinto, Barreto, Carmona, Bonaventura
Tiribocchi, Marilungo


Personligen hoppas jag att det verkligen blir så att Marilungo spelar från start. En bättre chans att spela in honom i laget än nu får man helt enkelt inte. Med tanke på att den resterande anfallsbesättningen, i form av Tiribocchi, Ruopolo, Bjelanovic och Ardemagni (som Padova inte ser ut att behålla), knappast skrämmer några Serie A-försvar är det viktigt att Sampdoria-förvärvet börjar leverera så snart som möjligt.

Avspark 20:45 på fredag alltså. Dömer gör Davide Massa från Imperia.

Malte Back2011-04-28 18:06:26
Author

Fler artiklar om Atalanta