Pittsburgh - Seattle
2 - 3

Kraken obesegrade på deras roadtrip
Yanni Gourde var i natt delaktig i allt.

Seattle Kraken vann alla tre matcher på deras roadtrip när de i natt vann mot Pittsburgh Penguins.

Seattle Kraken vann sista matchen av deras roadtrip och fick med sig alla sex poängen hem till Seattle när de i natt vann borta mot Pittsburgh Penguins med 3-2. Lagen möttes för bara en vecka sedan, i Seattle, och även då var det Seattle Kraken som fick med sig poängen.

I mitten av den första perioden trodde Pittsburgh att de fick in en puck bakom Martin Jones men efter videogranskning kunde de konstatera att pucken aldrig gick över mållinjen. Pittsburgh fick sedan, i början av den andra perioden, in pucken när Sidney Crosby gjorde 1-0 målet.

Sju minuter in i den andra perioden kvitterade Vince Dunn åt Seattle när han gjorde mål precis efter tekningen. Yanni Gourde vann tekningen och sedan fick han Vince Dunn tag på pucken. I den tredje perioden utökade Yanni Gourde Seattles ledning när han kunde peta in pucken bakom Tristan Jarry. Morgan Geekie passade pucken mot Brendan Tanev som kunde passa vidare den med foten till Yanni Gourde.

I mitten av den tredje kvitterade Pittsburgh matchen när Jake Guentzel gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Men det tog bara fyra minuter innan den förre detta Pittsburgh spelaren Brendan Tanev skulle ge bortalaget ledningen igen. Assistpoängen på målet gick till Yanni Gourde och Morgan Geekie.

Seattles målvakt Martin Jones stod för ännu en seger när han räddade 35 av 37 skott.

Efter tre matcher på bortais är Seattle Kraken nu påväg tillbaka hem. Nästa match spelas natten till onsdag, hemma mot Nashville Predators. Nedsläpp är strax efter 04:00.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-11-06 08:26:02