Pacific-tips

Pacific-tips

I skrivande stund har Flames, Golden Knights, Canucks, Kraken och Oilers vardera spelat en match, så ett Pacific-tips är egentligen lite sent påkommet, men det får ni leva med. Nedan är ett ytterst subjektivt tips. Om jag var ni hade jag inte lämnat in några spelkuponger baserat på…något alls som jag skriver.

1. Edmonton Oilers.
Laget som representerade West i senaste finalen har, på pappret, inte blivit sämre. Tvärtom va?
Arvidsson och Jeff Skinner har plockats in som mest notabla namn, men också Podkolzin via trade med Vancouver. Den sistnämnda borde, sett till talang, kunna fylla luckan efter Holloway men har haft det svårt att få ihop grejerna i Nordamerika. Kanske är det dags nu?
Backsidan kommer inte se ut som den gör efter trade deadline, det kan vågar jag (nästan) sätta en årsförbrukning kaffe på. Fram till dess borde den rimligtvis vara tillräckligt bra för att hålla fortet så pass väl så McDavids och Draisaitls offensiva talang väger över.
Stuart Skinner i kassen är jag personligen inget fan av, men det gäller egentligen bara att han räddar det han ska rädda för att de ska kunna vinna matcher.
Tveksamheten ligger väl egentligen i coachen, Kris Knoblauch, som jag ser det. Han vore inte den första ”unga” coachen som kommer in i ligan mitt under säsong och får ett direkt jättelyft i laget, bara för att sen ha det betydligt mycket tuffare säsong två och/eller tre. Jay Woodcroft, någon?
Förutspåelsen:
Utmanare, om de förstärker backsidan. Förlorar isåfall finalen och McDavids förlustvrål kommer användas som vårskrik i diverse dubbade versioner av Ronja.

2. Vegas Golden Knights.
Vad fasen, nu när jag skriver det här så börjar jag nästan tro att de kan ta hem the Pacific? Jäklarns.
NHLs bästa backsida, åtminstone sett till bredd? NHLs bästa centeruppsättning, åtminstone sett till bredd?  Lägg därtill en rutinerad coach som relativt nyligen vunnit Stanley Cup och varit i ytterligare en final samt coachat ett lag som slog poängrekord i grundserien.
Tveksamheterna ligger väl egentligen i deras ytterforwards, och kanske främst i Mark Stones hälsa. Eftersom karln verkar ha fått en rygg av papier-maché så är han mest troligt inte ens i närheten av att spela 82 matcher den här säsongen heller (för ryggar har ju en tendens att bara bli bättre och bättre med åren, eh).  
Då är det Barbashev, Olofsson, Holtz, Howden, Dorofeyev (som jag gillar!), Pearson, Brisson och Schwindt kvar att fylla ut linorna med. Jag vet, Olofsson gjorde två mål i natt så han flyttas väl upp vid Stones skada och gör 103 mål till slut, Vegas tar hem Pacific och jag får ångra mina tvivel. Djupt.
Förutspåelsen:
Lyckas på något vis trolla bort tjugo miljoner i löneutrymme och trejdar sen till sig Mitch Marner och Kirill Kaprizov och vinner sen hela skiten. Har sen inte ett draftval förrän 2032.


3. Vancouver Canucks.
Canucks har jag som mitt tips som säsongens besvikelse. Inte för att de på något vis kommer vara dåliga, utan för den höjd de siktar mot. Att de gör det de kan för att vinna med de har Miller/Pettersson som one-two-punch, samt har Boeser på ett rimligt kontrakt känns rätt givet.
Däremot vette tusan om de verkligen har lyckats täppa igen de luckor de hade förra säsongen. En god vän till mig sa ”Vancouver har bara en bra back enligt mig.”, och jag är benägen att hålla med. Hronek funkar bra ihop med Hughes, men han får problem när han sätts med någon av de övriga. Soucy och Myers är väl egentligen bra på ”det de gör”, men Forbort och Desharnais gör väl samma sak? Eller?
De har själva uttalat sig om att de ska vara ett bra omställningslag, och då vette fasen om inte ytterligare en eller två spelskickliga backar hade behövts för att sätta igång omställningarna.
Förutspåelsen:
Tar sig till slutspel och åker direkt mot ex Dallas eller Nashville. Tocchet får sen sån reaktion av undertryckt ilska att han utreder sig för is-allergi och avgår med omedelbar verkan.


4. Seattle Kraken.
Till skillnad mot tidigare nämnda Canucks har Kraken sett till att få in just en spelskickligare back i Montour, och har utöver det redan Dunn och Ryker Evans. Precis sen dag ett i ligan har de inte riktigt samma spets som lagen ovan men kompenserar det med bredd. Mycket avgörs om vilken utveckling Shane Wright får i år. Om han kan få härja offensivt med offensivt skickliga lagkamrater (han står uppsatt med Tolvanen och Björkstrand nu) medan Beniers och Stephenson äter tuffare minuter med sina kedjor så kan de utmana Canucks om tredjeplatsen.
Daccord och Grubauer imponerar inte på mig.
Förutspåelsen:
Tvåvägsspel och bredd tar dem till slutspel där de vinner en runda tack vare att Brandon Tanev, åkandes i brygga, skallar in två puckar i sjunde avgörande.


5. Los Angeles Kings.
Det här tog emot. Jag vill så gärna att Kings ska hamna efter Ducks, men än så länge är glappet för stort.
Enda intressanta jag kan tänka mig med dem är att följa Byfields och Clarkes utvecklingskurvor.
Vill inte ens skriva mer om dem.
Förutspåelsen:
Tar sig inte till slutspel, sparkar Blake för både skojs och syns skull och avvecklar sen hela franchisen.


6. Anaheim Ducks.
Det här ÄR ett tips med hjärtat, ok? Inte så mycket hjärta att de hamnar högre upp än sexa, dock. Rätt spelare får träff i utvecklingen, däribland Leo Carlsson som blir lagets bäste poängplockare efter att kemin med Gauthier bara blivit bättre och bättre under säsongen.
Kan verkligen en så ung backsida klara sig i NHL, åtminstone när Cam Fowler är i topp 4 och ska ”hålla ihop” det hela?
Förutspåelsen:
Inser att de har en lång väg kvar innan de kan utmana och säljer av Vatrano inför deadline och får istället in en mellanrunda och en väldigt medioker forward över 190 cm och 95 kg vilket får Verbeek att poppa en halvflaska champagne.


7. Calgary Flames.
Egentligen tror jag nog att de kommer komma före Ducks, men för sakens skull hamnar de nedanför. Det finns fortfarande kvalité i laget och de har en del på gång upp, men lite för få nål-flyttare för att de ska kunna utmana om slutspel.
Får hoppas på att deras äldre spelare har så pass bra säsonger så de kan inbringa bra draftkapital till kommande drafter. Nog finns det köpare för Blake Coleman och Anthony Mantha, och väljer man den vägen och även skickar iväg Rasmus Andersson så har man helt plötsligt adderat till sina nuvarande fyra förstaval i de två kommande drafterna.
Förutspåelsen:
Hunter Brzustewicz och Samuel Honzek gör lite roligare saker för dem, de slår Edmonton en par gånger – annars en blek säsong. Och ja, Rasmus Andersson trejdas till Tampa.
Zayne Parekh slår poängrekord för backar i OHL, och Pospisil tacklar mest i hela NHL och får varje motståndarlags kommentatorer att lära sig lite svenska och kalla honom Posp-lipsill när han gnäller över att ha blivit utvisad.


8. San José Sharks.
Med tanke på exakt HUR dåliga Sharks var förra säsongen så blir det knivigt att hamna någon annanstans än sist, om inte Ducks bottnar ur totalt efter att de ledsnat på Cronin.
Celebrini, Smith och Eklund (och Gushchin) i all ära – de har fortfarande, typ, Jake Walman och Cody Ceci i första backpar.
Tanken att omringa sina unga spelare med såna som Toffoli, Granlund, osv är såklart inte dum, men att det ska innebära något annat än en sistaplats i divisionen/NHL känns osannolikt.
Förutspåelsen:
Fabian Zetterlund och Carl Grundström åker ihop fler gånger än de kombinerar mål, Sharks får skaplig träff på Kostin, Celebrini kommer tvåa i Calderomröstningen och Grier vinner inte the Jim Gregory Award.




 

Torgny Johanssonjohansson.torgny1985@outlook.comTogge92024-10-10 20:25:42
Author

Fler artiklar om Anaheim