Colorado - Seattle
2 - 3

Seattle Kraken besegrade de regerande mästarna
Seattle Kraken firade den första vinsten på över en vecka.

Seattle Kraken började roadtrippen med en vinst mot förra årets Stanley Cup mästare.

Seattle Kraken är tillbaka på en liten roadtrip efter tre hemmamatcher där de fick med sig ett poäng. Första stoppet på roadtripen var hos de regerande mästarna Colorado Avalanche och även André Burakovskys ankomst tillbaka.

Matchen började med en fight mellan Oliver Bjorkstrand och Kurtis MacDermid i början av den första perioden. Seattle Kraken gjorde matchens första mål i början av den andra perioden. Under ett powerplay gjorde de ett tic-tac-toe mål där Jaden Schwartz fick in pucken i målet. Jordan Eberle och Jared McCann fick assister på målet. 18 sekunder senare gjorde Jared McCann Seattles andra mål för matchen när han fick tag på en retur puck och sedan kunde få in den bakom Pavel Francouz. Carson Socuy fick assist poänget på målet. Fem minuter senare gjorde Colorado sitt första mål genom Evan Rodrigues.

Colorado Avalanche kvitterade matchen i början av den tredje perioden när Bowen Byram blev fri under ett boxplay. Efter Byrams mål lämnade Philipp Grubauer matchen och Martin Jones fick hoppa in. Matchens sista mål kom i mitten av perioden när Karson Kuhlman gjorde sitt första mål för säsongen. Assister på målet gick till Jaden Schwartz och Jamie Oleksiak.

Matchen slutade 38-20 i skott till Seattle och Martin Jones inhoppning blev hans 200:e vinst i NHL, som kom under hans 400:e match i NHL.

Nästa match spelas på söndag kväll 20:00 (svensk tid), borta mot Chicago Blackhawks.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-10-22 07:31:32