5 - 1

Seattle Kraken - längsta vinstsviten i historien
Seattle Kraken har nu fem raka vinster.

Seattle Kraken har nu deras längsta vinstsvit med fem raka vinster. Nattens vinst kom efter storspel av Martin Jones och André Burakovskys tre poäng.

Seattle Kraken är tillbaka på hemmais efter en tre matchers roadtrip där de fick med sig alla sex poängen. I natt mötte de Nashville Predators som är på en västkust roadtrip. Det här är första gången lagen möts den här säsongen och förra säsongen vann Seattle två av de tre matcherna mellan lagen. Seattle Kraken förlängde den sviten när de i natt vann 5-1 mot gästerna.

Seattles fyra första mål kom under den första perioden när Jordan Eberle, Will Borgen och André Burakovsky gjorde mål. Matchens första mål kom efter bara 38 sekunder när Jordan Eberle fick pucken av André Burakovsky och fick ner den i den offensiva zonen. Sju minuter senare gjorde Will Borgen 2-0 när han fick tag på en retur puck från André Burakovsky. André Burakovsky hittade själv bakom målet med fem minuter kvar av den första perioden när han fick en passning av Alex Wennberg. Jordan Eberle gjorde sitt andra mål för kvällen när han fick in 4-0 målet i slutet av den första perioden. Målet kom efter att Eberle hittade pucken framför Juuse Saros och Nashville målet. Efter Eberles mål bytte även Nashville målvakt till Kevin Lankinen.

I den andra perioden var det bara Nashville och Filip Forsberg som gjorde mål när han fick in sitt femte för säsongen. Det var även det enda målet som Seattle målvakt Martin Jones släppte in under matchens gång. Han har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna som han spelat.

I den tredje perioden utökade Seattle ledningen när Brandon Tanev fick in pucken i den tomma målburen.

Seattle Kraken har nu fem raka hemmamatcher där nästa match spelas redan natten tills lördag mot Minnesota Wild. Nedsläpp är strax efter 04:00

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-11-09 07:21:00