Crypto.com Arena, 2022-10-14 04:30

Los Angeles - Seattle
1 - 4

Svenskarna hjälpte Seattle till säsongens första seger
Adam Larsson gjorde matchens sista mål när han fick in pucken i den tomma målburen.

Svenskarna i Seattle Kraken gjorde i natt två mål och en assist vilket gav Seattle säsongens första vinst.

Efter gårdagens förlust åkte Seattle Kraken vidare till Los Angeles för att möta LA Kings. Seattle kom tidigt in i matchen och kunde få med sig säsongens första vinst.

Seattle Kraken öppnade målprotokollet efter fem spelade minuter när Jaden Schwartz gjorde matchens första mål på ett retur skott. Det var ett powerplay mål som kom från Jordan Eberle och André Burakovsky. Två minuter senare kvitterade Los Angeles Kings matchen genom Alex Iafallo. Det var den enda målet i matchen som LA Kings gjorde. I Seattles mål stod Martin Jones och räddade 26 av 27 skott.

I den andra perioden gjorde Brandon Tanev sitt första mål sedan december förra året. Tanev kom in från bakom mållinjen och fick in pucken i målet. Assist på målet fick Will Borgen. Efter 13 spelade minuter i den andra perioden gjorde Alex Wennberg sitt första mål för säsongen. Matty Beniers fick pucken till Oliver Bjorkstrand och sedan kunde Wennberg på in den bakom Jonathan Quick. Med Beniers assistpoäng är han nu den tredje tonåringen i NHLs historia att göra poäng i åtminstone elva av hans första tolv matcher i NHL.

Adam Larsson gjorde matchens sista mål och målet kom efter 18:59 i den sista perioden. Larsson fick tag på pucken i Seattles defensiva zon och åkte upp med den till den tomma målburen.

Nästa match spelas natten till söndag, hemma mot Vegas Golden Knights. Nedsläpp är strax efter 04:00.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-10-14 07:42:00