Weekly Recap: Seattle Kraken vann veckans matcher - båda i förlängningen
Seattle Kraken vann båda matcherna i veckan.

Weekly Recap: Seattle Kraken vann veckans matcher - båda i förlängningen

Seattle Kraken har i veckan spelat två matcher där båda gick till förlängning. Seattle vann båda matcherna där båda blev historiska vinster.

Veckans matcher:
Under den senaste veckan har Seattle Kraken spelat två hemmamatcher. I torsdagsnatt mötte de New York Rangers och i natt mötte de LA Kings. Båda matcherna slutade i seger för hemmalaget efter förlängning. 

Seattle Kraken - New York Rangers 
Under torsdagens match vann Seattle 3-2 i förlängningen. Jared McCann gjorde ett mål och Justin Schultz två, ett i den tredje och ett i förlängningen. Matchen var den andra förlängningstid vinsten i Seattles historia och den första på hemmaplan. Målvakten Martin Jones fortsatte att stå stadigt i målet och gjorde under matchens gång 28 räddningar. Yanni Gourde spelade sin 400e match och Justin Schultz är nu den andra backen i Seattles historia som gjort ett övertidsmål. Den första var svensken Adam Larsson.  


Justin Schultz gjorde två av matchens mål. 
 
Seattle Kraken - LA Kings
I nattens match vann Seattle 3-2 i förlängningen. Matchen var Seattles 100e match i NHL och Seattles mål gjordes av Jared McCann, Daniel Sprong och Jordan Eberle. Jared McCanns mål var hans 100e mål i NHL och nattens match var även Oliver Bjorkstrands 400e NHL match. Martin Jones stod för ännu en bra insats när han räddade 27 skott.  


Seattle Kraken vann andra raka förlängsningsmatchen. 

Veckans nyheter:  
I fredags togs målvakten Philipp Grubauer av skadelistan efter en månads frånvaro. När Seattle Kraken mötte Colorado Avalanche den 21 oktober åkte Grubauer på en underkroppsskada. Han har fortfarande inte spelat någon match än men det går iallafall i rätt riktning.   


Philipp Grubauer. 

Nästa vecka: 
Nästa vecka spelar Seattle två matcher. På onsdagsnatten möter de San Jose Sharks på hemmaplan och under natten till lördag möter de Vegas Golden Knights i Las Vegas. Matchen mot San Jose börjar strax efter 04:00 och matchen mot Vegas strax efter 02:00.

Veckans highlights: 


Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-11-20 10:39:00
Author

Fler artiklar om Seattle