Weekly Recap: Shane Wrights första NHL mål
Shane Wright efter hans första NHL mål

Seattle Kraken förlorade veckans båda matcher. Supertalangen Shane Wright blev uppkallad till NHL, gjorde första NHL målet och blev uttagen till Kanadas JVM lag.

Veckans matcher:
Seattle Kraken - Montréal Canadians
Seattle Kraken började veckan på hemmaplan där de förlorade 2-4 mot Montreál Canadiens. Montréal gjorde matchens första mål genom Johnathan Kovacevic innan Seattles draftetta Shane Wright gjorde sitt första NHL mål. Efter det gjorde Montréal tre obesvarade mål genom Cole Caufield, Josh Anderson och Rem Pitlick innan Jared McCann gjorde matchens sista mål i slutsekunden av den andra perioden. Martin Jones som stod i målet för hemmalaget räddade 12 av 16 skott mot sig.

Andre Burakovsky försöker ta sig igenom Cole Caulfield
André Burakovsky fick ett poäng i matchen mot Montréal.

Seattle Kraken - Washington Capitals
Seattle Kraken åkte i slutet av veckan på en liten roadtrip till östkusten där första stoppet var Washington D.C där de åkte på en 1-4 förlust mot Washington Capitals. Svensken Adam Larsson var Seattles ändå målskytt när han i den första perioden gjorde 1-0 till gästerna. Efter Larssons mål svarade Washington med fyra obesvarade mål. I den andra perioden gjorde Anthony Mantha och, den förre detta Seattle spelaren, Marcus Johansson mål och i den tredje gjorde Lars Eller och Alex Ovechkin mål. Philipp Grubauer stod i Seattles mål och räddade 34 av 36 skott.

Adam Larsson firar sitt mål med lagkaraterna
Adam Larsson gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Veckans nyheter:
I måndags kallade Seattle Kraken upp Shane Wright från AHL. Wright spelade sin första match tillbaka i veckan och gjorde även då sitt första NHL mål. I torsdags blev Wright sedan utvald till att representera Kanada i JVM om några veckor.

Shane Wright
Shane Wright har nu spelat åtta NHL matcher och har två poäng.

I matchen mot Washington Capitals fick Jamie Oleksiak ett matchstraff för en huvudtackling mot Alexander Alexeyev. Igår stod det klart att han blir avstängd i tre matcher.