Aguirre lämnar Real Zaragoza!
Vi tar farväl av Aguirre och hans trotjänare, den röda kepsen. Tack för allt bra ni gett oss!

Aguirre lämnar Real Zaragoza!

Under nattens sista timma togs beslutet.

Javier Aguirre, Zaragozas tränare sedan november förra året och tills för en kort stund sedan, kan inte längre titulera sig ledare för världens finazte lag. Styrelsen för densamma tog beslutet att häva kontraktet gemensamt med mexikanaren, som med omedelbar verkan lämnar klubben. Omedelbar efter imorgon vill säga, då han ska ta farväl på med en presskonferens på Ciudad Deportiva (om han nu inte fegar ur...).

Klubben vill via den officiella hemsidan tacka Aguirre för den professionalitet och det engagemang han visat under sin tid som tränare, och åtminstone jag läser uttalandet med en viss sarkasm med tanke på de senaste månaderna - mycket professionellt och engagerat att skylla på de egna spelarna och uppgivet sitta still på bänken under matcherna.

"Vi kan inte ge upp", sade han för en vecka sedan, och nu befinner vi oss här. På botten.

Det har funnits väldigt mycket att kritisera hos Aguirre under den senaste tiden, vilket vi också gjort, men å andra sidan ska vi aldrig glömma eller ta ifrån honom att han (med god hjälp av Gabi och några andra) räddade klubben kvar i högsta divisionen i våras, något vi var och är ytterst tacksamma för. Det ändrar dock inte på det faktum att Aguirre och Zaragoza inte längre var kompatibla. Vi behöver en nystart, eller bara en vanlig start till att börja med, och framförallt en hel massa poäng.

Precis som klubben önskar vi på Zargozaredaktionen Aguirre alla framgång i vilket projekt han nu än tar sig an (bottenstridskonkurrenter undantagna).

Ryktena lär florera under det kommande dygnet och fram tills att en ny tränare blir klar - hittills har Michel och Lotina varit de mest namnkunniga som nämts. Framtiden får utvisa vem det till slut blir. Och vem det än blir - sitter någon läsare på ett slipat cv och låga eller icke-existerande lönesanspråk? - hoppas vi att personen ifråga har vingar eller en hiss med sig, för nu behöver Zaragoza ett verkligt lyft.

Joel Olsson2011-12-30 01:33:00
Author

Fler artiklar om Zaragoza