VV Tyskland: ”Ultras bojkottade rivalmötet”

VV Tyskland: ”Ultras bojkottade rivalmötet”

Lidberg målskytt på nytt. Har Schalke 04 hittat sin frälsare och Ultras bojkottade årets hetaste match.


 
Mötena mellan Eintracht Braunschweig – Hannover 96 är Tysklands största hatmatch och det är sällan lugnt på och utanför planen när de drabbar samman. Detta fick Bundeslandet Niedersachsen att begränsa antalet bortasupportrar på grund av allt stök som varit och som väntades bli. Detta ledde till att ingen ultras från Hannover dök upp på matchen och de sålde inte ens slut på sin biljettandel. Eintracht Braunschweigs ultrasgrupperingar gick på matchen, men vägrade sjunga i solidaritet med Hannover. Även om de hatar varandra så är de enda om att de ska få komma och gå hur de vill till och från matcher, men även äga sin del av läktaren. Det var demonstrationer i båda städerna och runt om i Tyskland klottrades det ”Frihet för Ultras” på bortasektionerna.

 

Det pratades mycket om talangen Karim Adeyemi och i hård strid med andra klubbar gick han till Dortmund sommaren 2022, men han har inte riktigt motsvarat hypen och förväntningarna. I tisdags gjorde han hattrick i första halvlek för Dortmund när de slog Celtic med hela 7-1. I den 48:e minuten blev han dock utbytt på grund av skada och kommer vara borta i sex-sju veckor.


 

Hansa Rostock trillade ur 2. Bundesliga förra säsongen och har haft en tuff start på sin nya tillvaro i 3. Liga, men i det heta DDR-mötet mot Erzgebirge Aue tog de sin blott andra seger för säsongen när Gurleyen avgjorde på tilläggstid. Detta var även deras första seger på bortaplan mot Aue sedan 26 augusti 1967. Det var 20 860 dagar sedan.


 
Bara ett år efter ankomsten i Eintracht så är ett nytt kontrakt utan utköpsklausul undertecknat av både klubben och Hugo Larsson. Svenskens kontrakt gäller över säsongen 2028/29, men vår svenska mittfältsstjärna lär knappast stanna i klubben kontraktstiden ut.


 

Se nedan, jag har heller aldrig sett två liknande straffar i en och samma match. Mötet mellan Magdeburg – Greuther Fürth slutade 2-2. 


 
För andra matchen i rad fick Hertha tuffa domslut mot sig, denna gång en utebliven frispark efter att målvakten Ernst demolerats i eget straffområdet. Matchen mot Schalke 04 slutade 2-2.


 
Union Berlin ska bygga ut Stadion an der Alten Försterei och den kommer efter ombyggnationen ta in 40 000 varav 32 000 kommer vara ståplats, därmed kommer de vara den klubb i Europa som har flest antal ståplatser på sin arena.

Är Kees van Wonderen svaret som Schalke 04 söker? Tränare har kommit och gått under många år, men kanske är holländaren frälsaren i det blåvita Gelsenkirchen? Han har tidigare tränat bland annat Heerenveen och Go Ahead Eagles samt varit assisterande för det holländska landslaget.

 
Hannover 96s fans kom till lagets sista träning mot rivalerna Eintracht Braunschweig. Det hjälpte dock föga då Braunschweig vann rättvist med 2-0.
 


 
Isac Lidberg, igen! Han målade för tredje matchen i rad för sitt Darmstadt när de spelade 3-3 borta mot Karlsruher SC.

 
Det är dags för landskamper och Tyskland spelar i Nations League mot Bosnien/Hercegovina i Zenica för att sedan ta emot Holland i München.

 
Även om Dortmund vann med hela 7-1 mot Celtic i Champions League var det inte deras största seger i Europacupen genom tiderna. 1956/57 slog de Sporta Luxemburg med 7-0 i första rundan. I närtid har de stora segrar mot Legia Warszawa (6-0) och Besiktas (5-0).

Delar även FC Bayerns totala dominans mot Eintracht, men en alldeles för hög backlinje ställde till det för storklubben som bara fick 3-3.

Union Berlins SvenskaFans-redaktion om utbyggnaden.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2024-10-08 12:00:00
Author

Fler artiklar om Tyskland