Silly Season januari: Bily till Wolfsburg m.m.

Silly Season januari: Bily till Wolfsburg m.m.

Bundesligaklubben Wolfsburg har enligt The Guardian anmält sitt intresse för Dinyar Bilyaletdinov samtidigt som Chelsea planerar ett bud på omkring 12 miljoner pund för Jack Rodwell.

Dinyar Bilyaletdinov har under hösten beklagat sig i diverse medier om sin begränsande speltid i Everton och sin önskan att lämna klubben. Nu verkar alltså Bundesligaklubben Wolfsburg svara på bön när de ryktas ha lagt ett bud värt 5 miljoner pund för den talangfulle ryssen. Everton sägs vara berett att sälja men för en summa närmare 7 miljoner då de vill minimera förlusten då de köpte honom för 9 miljoner.

Bily har under sin tid i Everton verkligen blandat och givit. I sina stunder har han en väldigt känslig vänsterfot beredd att leverera såväl läckra framspelningar som stenhårda skott inom målramen. Däremot har han aldrig riktigt funnit sig tillfreds med den fotboll David Moyes förespråkar med ett uppoffrande jobb över hela banan. Huruvida denna affär blir av eller inte återstår att se men ett intressant rykte som skulle frigöra en del pengar till inkommande transfers.

Samtidigt skriver bl a Daily Mail att Chelseas manager Andre Villas-Boas ser Jack Rodwell som Frank Lampards ersättare och vill värva Evertons talangfulla mittfältare till klubben. Everton som värderar sin guldklimp till ca 20 miljoner pund lär inte vara värst intresserade av att sälja Rodwell speciellt som Chelsea verkar vilja försöka få honom till en så billig penning som 12 miljoner. Men med dagens ekonomiska läge kanske Moyes blir tvungen att vinka farväl till vad som ses som en av klubbens viktigaste spelare för framtiden.

Fler rykten lär dyka upp ju närmare januari vi kommer och vi kan säkerligen räkna med att någon spelare försvinner för att kunna hjälpa till med ekonomisanering samt att stärka upp Moyes transferbudget.

Mattias Örnkloo2011-12-20 07:28:00
Author

Fler artiklar om Everton