AVB bekräftar förhandlingar med Cahill

AVB bekräftar förhandlingar med Cahill

Chelseas tränare har i en intervju till den officiella hemsidan bekräftat att man har haft inledande samtal med Bolton om Gary Cahill, men bekräftar samtidigt att det inte kommer bli så mycket mer aktivitet från Chelseas sida i januarifönstret.

På försvarssidan ser det i nuläget något tunt ut för Chelseas del. Med Ivanovic skadad (han beräknas återkomma först i matchen mot Portsmouth som spelas den 8:e januari) och Alex utfryst (sedan han lämnade in en ansökan om att få lämna klubben) återstår bara John Terry och David Luiz som renodlade mittbacksalternativ. Således är en mittback prio ett för Chelseas del när det nalkas shoppingdags i januari.

Gary Cahill har länge nämnts som ett tänkbart nytillskott till Chelseas trupp, rykten som bekräftades från Boltons håll förra veckan. Nu har även Villas-Boas bekräftat att man är i kontakt med Bolton om ett eventuellt köp av mittbacken. Mycket mer än så ser det dock inte finnas uppskrivet på inköpslistan så alla de som hade hoppats på en hel drös med nya spelare och en transferbudget på fantasisumman £150 miljoner (som det bland annat talades om i svensk press) lär bli besvikna. Så här sa Chelseas tränare själv till den officiella hemsidan:

- Angående vad vi försöker göra i mittförsvaret, så försöker vi att avsluta en deal (med Gary Cahill) men mycket mer än så tror jag inte det blir. Möjligtvis en spelare till.

Villas-Boas underströk också att om dealen med Cahill skulle gå i stöpet så finns det en plan b, då man även tittar på andra alternativ.

- Mittförsvaret är vår huvudsakliga prioritet och vi försöker att få fram en lösning så fort som möjligt. Vi har haft inledande förhandlingar med Bolton, men det betyder inte att han är den enda spelaren vi tittar på.

26-årige Cahill kom till Bolton 2008 och har mäktat med sju landskamper för det Engelska landslaget där han i den sista, mot Sverige i november, teamade upp med John Terry i mittförsvaret. Cahill sitter på ett kontrakt som går ut i sommar och värderas i brittisk press någonstans runt £8 miljoner.

Daniel Joannou2011-12-27 23:06:00
Author

Fler artiklar om Chelsea