Drogba lämnar Chelsea efter säsongen
Tack och adjö.

Drogba lämnar Chelsea efter säsongen

Enligt brittisk press har Didier Drogba nekat ett erbjudande från Chelsea och kommer att lämna klubben när hans kontrakt går ut till sommaren.

Nyheten slog ner som en bomb tidigare under dagen. Drogba kommer att lämna Chelsea när säsongen är över. Ivorianen, vars kontrakt löper ut till sommaren, ska ha nekat ett erbjudande om en förlängning på ett år och kommer söka sig till en annan klubb.

Nu säger den skeptiske läsaren; "Men, det är ju brittisk press, de kan man väl inte lita på?". Nja, kanske inte alltid, men i detta fall har Drogbas agent blivit citerad ordagrant och budskapet är ganska tydligt.

Enligt The Sun ska Thierno Seydi, som Drogbas agent heter, bland annat ha sagt följande:

- Didier har fått ett förslag om en förlängning på ett år från Chelsea men det passar inte oss. I hans ålder har han inget kvar att bevisa som spelare.

Drogba har under hösten blivit ihopkopplad med AC Milan, men de italienska mästarna ska även de ha blivit nobbade av Drogba.

- Milan kom med ett lånebud med köpoption, men jag sa nej direkt. Erbjudandet intresserade inte oss.

Och anledningen till att dessa båda bud inte passade tycks vara glasklar, vilket får många Chelseasupportrar och Drogba-anhängare att höja på ögonbrynen:

- När du har passerat trettio-strecket, så måste du gå till en klubb som kan garantera dig att du klarar av att betala dina räkningar.

- Han kommer att gå dit det erbjuds mest pengar. Det kan bli USA, Quatar, Ryssland eller någonstans i Asien.

Att uttalandet känns minst sagt märkligt beror på den profil Drogba bevisligen byggt upp genom åren, där hans stora fotbollskunskaper ofta har kombinerats med ett helhjärtat välgörenhetsarbete. Nu tycks dock fokus ligga på annat håll, om man ska tro citaten från Drogbas agent.

En dementi från Drogba själv, eller några som helst uppgifter på att citaten är felaktiga, har inte dykt upp.

Daniel Joannou2011-11-29 20:22:49
Author

Fler artiklar om Chelsea