Pompey-bloggen: Försäsongen fortsätter utan flera skadade spelare

Portsmouth har haft en del problem med småskador under den senaste veckan och totalt sju spelare har missat två eller tre matcher. I deras frånvaro har juniorerna glänst.

Sedan senaste uppdateringen har Portsmouth hunnit med tre träningsmatcher och samtliga dessa har spelats utan en rad betydande a-lagsspelare. Kusini Yengi har problem med en fot och blir borta någon vecka till. Samma sak gäller för Colby Bishop och Christian Saydee som båda blev fotskadade i första träningsmatchen mot Europa FC. Därmed har man spelat utan seniora anfallare i dessa tre matcher. Andra spelare som saknats är Gavin Whyte, Connor Shaughnessy och Joe Rafferty, medan Tom Lowery missat två av matcherna. John Mousinho menar att de flesta hade kunnat spela om det varit tävlingsmatch.

Truppen har fortsatt fyllts på. Abu Kamara har lånats in från Norwich för den kommande säsongen. Kamara är en central forward som gjorde sin debut i the Championship i våras. Förhoppningsvis kan han även spela på kanterna i tremannaanfallet förutom att erbjuda en annan profil än Bishop. Två forwards som är på väg ut är juniorerna Destiny Ojo och Sam Folarin, som båda har imponerat i träningsmatcherna. Ojo fick förra säsongen förstörd med en bruten fot men ser ut att ha repat sig fint. Utöver dessa två har flera andra spelare märkt ut sig, som Harvey Laidlaw, barnbarn till Joe som under sin korta period i klubben var kapten.

Mousinho och sportchefen Rich Hughes har sagt att man är ute efter en vänsterytter, en målvakt och en offensiv central mittfältare. På den första positionen kanske man nöjer sig med att behålla Liam Vincent som backup. 20-åringen kom som vänsterback men har placerats som ytterforward i stora delar av matcherna hittills. Mousinho vill ta en ordentlig titt på honom innan han beslutar om eventuellt lån.

Vi hoppas förstås fortfarande på Pompey-killen Tommy Leigh som skulle komma med en väl häftig prislapp för att ha ett år kvar på kontraktet med en League 2-klubb. Accrington släpper dock sällan billigt och det lär krävas de £200000 för att få loss honom, en summa som Pompey tycker är för hög. Med elva nyförvärv som förvisso är starka och intressanta hoppas supportrar fortfarande på att en offensiv central mittfältare ska bli den stora värvningen. Vi har för närvarande ingen aning om vem det i så fall kommer bli.

Träningsmatcherna med tillhörande Pompey-elvor:

Bognor Regis 1 - 1 Pompey 

Pompey – first half (4-3-3): Norris; Dockerill, Raggett, Towler, Ogilvie; Lowery, Pack , Jewitt-White; Mottoh, Scully, Vincent

Pompey – second half (4-3-3): Oluwayemi; Swanson, Mnoga, Shaughnessy, Sparkes; Devlin, Stevenson, Morrell ; Lane, Folarin, Hume

Mål: Morrell 75 (straff)

Gosport Borough 1 - 3 Pompey

Pompey (4-3-3): Norris; Dockerill (Quarm 52), Raggett (Mnoga 64), Ogilvie (Fox 64), Vincent (Laidlaw 64); Aston (Jewitt-White 64), Pack  (Murray 64), Morrell (Clout 64); Mottoh (Keteku 64), Folarin (Ojo 64), Scully (Hume 64)

Mål: Morrell 29, Jewitt-White 90, Ojo 90+2

Havant and Waterlooville 0 - 1 Pompey

Pompey (4-3-3): Steward (Oluwayemi 46); Swanson (Quarm 63), Mnoga (Bosaka 63), Towler  (Fox 63), Sparkes (Vincent 63); Jewitt-White (Keteku 63), Stevenson (Aston 63), Murray (Clout 63); Lane (Mottoh 54), Ojo (Folarin 63), Laidlaw

Mål: Ojo 43

David Gunnarsson Lorentzen2023-07-19 13:57:40
Author

Fler artiklar om Portsmouth