Hutchinson is back in business
Sam Hutchinson - tillbaka mot alla odds.

Hutchinson is back in business

Nu i dystra tider kan det vara skönt är stilla nerverna med en riktig solskenshistoria. Chelseas egna comeback-kid, Sam Hutchinson, var tvungen att lägga av med fotbollen i augusti 2010 på grund av en allvarlig knäskada. Det sades att en återkomst var omöjlig och att hans fotbollskarriär var passé. Idag, drygt ett år senare, kritade 22-åringen på ett nytt kontrakt med klubben.

Sam Hutchinson ansågs en gång i tiden, av självaste José Mourinho, vara John Terrys naturliga ersättare när han väl bestämde sig för att lägga skorna på hyllan. Hutchinson hann med fyra framträdanden i a-laget innan hans knä gav vika, och ett tidigt slut på sagan var oundvikligt.

Klubben visade medömkan och lojalitet gentemot Hutchinson då de erbjöd honom en mentorsroll hos sitt gamla lag, vilket gick hand i hand med hans framtidsplaner om att en dag ha en roll vid sidan av planen. Det var under denna tid, då han var borta från den fysiska och psykiska stress som varje professionell fotbollsspelare utsätts för, smärtan i hans knä successivt började avta och drömmen återigen väcktes till liv.

I och med den avtagande smärtan och viljan att lyckas tog Hutchinson beslutet att göra ett nytt försök med fotbollen. Han tog kontakt med akademitränaren Neil Bath, som gick med på hans förfrågan om att få göra ett sista försök med laget. Hutchinson har i år spelat sju reservlagsmatcher utan några som helst knäbesvär och har således blivit belönad med ett kontrakt som sträcker sig över 18 månader.

- Det är fantastiskt att vara tillbaka och jag ser fram emot framtiden. Jag tar det vecka för vecka, det är en försiktig process. Jag håller fortfarande på med min rehabilitering, men jag spelar fulla matcher och känner mig i form, sade Hutchinson till Chelseas officiella hemsida.

Han är noga med att skynda långsamt och att inte vara för ivrig att komma i samma form som i fornstora dagar. En ny knäskada vore ett enormt bakslag för ”Killen som aldrig ger upp”.

- Jag har utökat mitt träningsprogram och allt går riktigt bra. Nu är det viktigt att hålla sig till planen och lyssna på läkarna och utgå därifrån.

Hutchinson kommer fortsättningsvis att ingå i Chelseas reservlagstrupp under ledning av Dermot Drummy.

- Jag vill tacka Neil Bath, han har varit fantastisk och jag hade inte varit här om det inte vore för honom. Min familj och Dermot har också varit underbara, som Chelsea på det stora hela, sade Hutchinson.

Från uträknad till frälsare. Killen som vägrar ge upp är här för att stanna. 

Källor: http://chelsea.theoffside.com/ & http://www.chelseafc.com/

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2011-12-02 00:08:58
Author

Fler artiklar om Chelsea