Lagbanner

Åtta spelare förlänger för kvalspelet

I elfte timmen gjorde klubben klart med samtliga viktiga spelare inför mötena med Oxford.

"Essentially, tomorrow is going to be a rubbish version of transfer deadline day."

Så beskrev Andy Moon på BBC läget inför tisdagen. Portsmouth ville göra klart med en månads kontraktsförlängning för tio spelare vars kontrakt har gått ut. Det blev åtta stycken och de enda som inte skrev på var tredjemålvakten Luke McGee och unge Brad Lethbridge. Framförallt var frågan om Sean Raggett och Christian Burgess skulle kunna bli spelklara. När Moon skrev sin tweet bedömdes chanserna som små. Raggett och Burgess har varit Kenny Jacketts förstaval och det enda som liknat ett stabilt mittbackspar denna säsong. De tre sista matcherna som laget spelade, mot Arsenal, Peterborough och Fleetwood, tvingades man till andra varianter och det såg inte alls bra ut.

Raggett är utlånad från Norwich och sitter på ett utgående kontrakt med möjlig förlängning om klubben vill. Det vill Norwich enbart om de kan sälja honom vidare, till Portsmouth allra helst, men det är nog inte aktuellt vid ett misslyckat kval. Burgess har skrivit på för belgiska Royalae Union Saint-Gilloise och behövde även han sin klubbs tillåtelse att spela de sista matcherna. Främst har det varit spelarna själva som stått på sig för de vill verkligen slutföra uppgiften att få klubben till the Championship.

Situationen hade kunnat bli besvärlig då det sägs att förste mittbacken efter dessa två, Jack Whatmough, inte vill ta någon risk med en höggravid partner, vilket är fullt förståeligt om detta rykte stämmer. Det är bekräftat att en spelare inte deltagit i träning och träningsmatcher, men klubben har inte meddelat vem det rör sig om. Skulle det stämma hade klubben stått och fallit med högerbacken James Bolton, som förstås var lysande mot Arsenal men inte en naturlig mittback, fjärdevalet Paul Downing som inte gjort en match sedan i vintras i Leasing-cupen, anfallaren Oliver Hawkins och mittfältaren Tom Naylor, som absolut måste spela på mittfältet för annars har laget inte någon chans.

Så denna skräpdeadlinedag slutade lyckligt för Portsmouth som nu kan gå in till mötena med starkaste laget. Förutom Raggett och Burgess är även Hawkins, Lee Brown, Brandon Haunstrup, Matt Casey, Adam May och Brett Pitman tillgängliga. Det är anmärkningsvärt att de tre sistnämnda har gått med på förlängningen, som de redan fått betalt för för övrigt även om de hade tackat nej, då Jackett redan meddelat att ingen av dem kommer att få något nytt kontrakt. Casey och May kommer egentligen bara att vara med på träningarna så att det går att spela tvålagsspel medan Pitman kanske kan komma att inkluderas i truppen.

David Gunnarsson Lorentzen2020-06-24 11:37:02
Author

Fler artiklar om Portsmouth