Lagbanner
2020-02-25 20:45

Portsmouth - Milton Keynes Dons

Inför Portsmouth – MK Dons

Portsmouth föll tungt borta mot Fleetwood under helgen och tappade även sin play off-plats. Tur för Jacketts mannar att det finns chans till revansch redan på tisdag när 18:e placerade MK Dons gästar Fratton Park.

Uddamålsförlusten mot Fleetwood vill nog samtliga Portsmouth-anhängare glömma. Både Fleetwood-spelare och publik gjorde sitt bästa för att störa Portsmouth-spelarna och jag måste erkänna att de lyckades störa även mig hemma i soffan. Jag ser redan nu fram emot mötet mellan lagen på Fratton Park om några veckor och får hoppas att vi kan vara lika grisiga tillbaka.

Ellis Harrison fick slänga in handduken i sista minuten vilket betydde att Oliver Hawkins fick en ovanlig startplats. Det blev ingen lyckad återkomst för anfallaren som byttes ut strax efter halvtid. Det kanske ändå är lite skillnad på att möte Exeters reserver och ett topplag i League One?

Pompey har slutat göra mål på fasta situationer och då har laget ett uppenbart problem att ta poäng på bortaplan. Hemma på Fratton Park ska inte laget behöva förlita sig på fasta situationer men i bortaspelet har det varit en nödvändighet för framgång.

Alex Bass har börjat vackla lite i målet och han har nu stått för två tavlor i de två senaste matcherna. Det kanske inte är schysst att kalla målet senast för en tavla, men jag tycker han bör göra det bättre när han försöker boxa bort inläggsförsöket. I övrigt har han varit stabil, men det är tyvärr de mindre lyckade aktionerna som man lägger på minnet.

Craig MacGillivray som var en succé föregående säsong bör nog återkallas mellan stolparna. Bass är enbart 21 år gammal och han har en ljus framtid på sydkusten, men i nuläget vill jag nog ha in lite mer rutin i kassen.

Helgens resultat gick verkligen inte Portsmouths väg. Samtliga toppkonkurrenter förutom Ipswich vann sina matcher vilket betyder att Pompey tappade mark på lag som Rotherham, Coventry, Wycombe, Sunderland och såklart Fleetwood.

Jackett hoppas på att Ande Cannon och Harrison kan vara åter till tisdagens match och båda kommer testas sent. I övrigt är det bara Bryn Morris som är borta. Lee Brown missade Fleetwoodmatchen med en lättare förkylning, men han ska nu vara tillgänglig för spel.

MK Dons som varit inblandade i bottenstriden hela säsongen har börjat hitta lite form. Laget är obesegrade i de fem senaste och har på dessa tre vinster och två oavgjorda. Rhys Healey är i god målform och står noterad för fem mål i de fem senaste matcherna och det var inte helt oväntat han som avgjorde senast mot Bolton med matchens enda mål.

Portsmouth har fem matcher på hemmaplan under de kommande sex omgångarna i ligan så nu gäller det att ta så många poäng som möjligt på dessa då det väntar bortamatcher mot mestadels topplag.

Min elva: Craig Macgillivray – Ross McCrorie, Christian Burgess, Sean Raggett, Steve Seddon - Cameron McGeehan, Tom Naylor - Marcus Harness, Andy Cannon, Ronan Curtis – Ellis Harrison.

Anton Jonasson2020-02-24 15:27:33
Author

Fler artiklar om Portsmouth