AVB: "De kan lämna redan i januari"
Två spelare på väg bort.

AVB: "De kan lämna redan i januari"

André Villas-Boas bekräftade efter matchen mot Newcastle uppgifterna om att Nicolas Anelka och Alex lämnat in varsin transferbegäran.

Strax före bortamötet mot Newcastle skrev bland annat The Sun om att Nicolas Anelka och Alex var på väg bort från Chelsea, något André Villas-Boas bekräftade vid presskonferensen efter matchen.

Anelka och Alex har länge ryktats vara på väg bort från Stamford Bridge. Nu har ryktena besannats då de båda stjärnorna lämnat in varsin transferbegäran, vilket betyder att duon kan lämna redan i januari.

The Sun skrev också att duon var portade från att träna med a-laget och att de istället fick träna med reservlaget på grund av den rådande situationen.

- Deras transferbegäran är accepterade men det är behöver inte betyda att något händer och gör det inte det så kommer de båda att återgå till full träning, säger Villas-Boas till officiella hemsidan.

- Båda är professionella och deras professionalism och integritet har aldrig ifrågasatts men på grund av de senaste resultaten och vår form vill vi försöka svetsa ihop gruppen mer och därför har vi valt att låta dem träna med reservlaget.

Om Anelka och Alex lämnar i januari är det ett bra tillfälle för Villas-Boas att pumpa in ytterligare nytt blod i den kungsblå tröjan. Det ryktas även att en handfull spelare kan försvinna till sommaren och enligt Independent har "The Young One" mer frihet och pengar att spendera under januari-fönstret än vad Carlo Ancelotti hade under sin tid i Chelsea.

Viktor Rickan viktor@chelseasweden.com2011-12-04 22:18:54
Author

Fler artiklar om Chelsea