London Stadium, 2020-12-05 18:30

West Ham - Manchester U
1 - 3

West Ham United 1 – 3 Manchester United
West Ham United 1 -- 3 Manchester United.

West Ham United 1 – 3 Manchester United

Återigen en match som svängde i Manchester Uniteds favör och svängde gjorde det rejält minst sagt. Från 1 - 0 till West Ham i halvtid, till att vinna ganska komfortabelt tillslut med 3 - 1 och inkassera sin åttonde raka bortaseger i ligan.


Manchester United: Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles –
McTominay, Pogba, (46' Fernandes )Van De Beek – (62' Mata) Martial, Greenwood – (46' Rashford) Cavani 

West Ham United: Fabianski – Cresswell, Ogbonna, Balbuena –
Masuaku, Soucek, Rice, (85' Johnson) Coufal – (75' Benrahma) Fornals, (76' Lanzini) Bowen – Haller


Summering:

Herregud vilken dålig första halvlek The Red Devils stod för men det kanske inte var så konstigt med tanke på startelvan. Ole Gunnar Solskjaer valde nämligen att bänka sina absolut bästa spelare i form av Rashford och Fernandes iförmån för att vila Rashfords axel och Fernandes i största allmänhet. Det skulle däremot visa sig helt ohållbart då första halvlek hade kunnat stå både ett och två noll till hemmalaget. West Ham var riktigt bra i första halvlek där 1 - 0 tillkommer genom en fastsituation i form av en hörna som nickas in av nyförvärvärvet Soucek, där är tjecken ett ständigt hot. 

För Manchester Uniteds del var det inte alls samma glada och sprudlande energi där bortalaget i stora delar av första halvleken faktiskt var rent och slätt utspelade. Försvaret såg så där svajigt ut som det kan göra i långa stunder i matcherna. MIttfältet med Pogba och McTominay såg riktigt svagt ut samt en Cavani och Martial som inte riktigt hade dagen eller touchen med sig. West Ham i sin tur bjöd på flera vassa anfall som hade kunnat generera mycket mer, här hade United tur kan man verkligen säga.

I den andra halvleken krävdes en förändring minst sagt och den kom som ett brev på posten. In med Bruno Fernandes och Rashford och ut med Cavani samt Van De Beek, det genererade ett helt annat spelsuget United som senare fick till kreativiteten igen. Kvitteringen kom i den sextiofemte matchminuten efter en snabbt slagen långboll från Henderson till höger om straffområdet som i sin tur letade sig vidare till Bruno Fernandes som assiterade till Pogba som gjorde det han egentligen är betald för, nämligen att skjuta och det med klass i krysset. Efter det tog Manchester United över mer och tre minuter senare stod det 1 - 2 på tavlan genom ett snyggt avslut inne i boxen av Greenwood som äntligen fick göra mål igen. Även 1 - 3 kom snabbt därefter genom en riktigt fin pass av inbytte Mata, där en strålande Rashford för dagen chippade in 1 - 3 bakom en chanslös Fabianski. En trygg avslutning på en match som startades som en nagelbitare.


Slutresultat: 1-3
Målskyttar: Soucek, Pogba, Greenwood, Rashford
Bäst i United: Marcus Rashford

Tankar:
En otroligt dålig första halvlek av Manchester United som var en konsekvens av att både Rashford och Fernandes bänkades, nu har vi fått en försmak på hur det kan se ut utan dessa två, skrämande ändå måste jag säga. Men efter att dessa byttes in direkt efter pausen så såg det helt klart mycket bättre ut. West Ham tog första halvleken utan att tveka och kanske skulle londonlaget vara värd mer men med stjärnor som Rashford och Fernandes visade United att man tillslut var numret för stort.

Manchester United fick nu precis den där lilla pushen som krävs innan det vankas både avgörande Champions League match och sedan derby mot Manchester City. För West Hams del blir det att bara gnugga på och visa att detta var en tillfällighet. Laget i stort såg annars väldigtb bra ut. Manchester United går upp på en fjärde plats och nu hoppas vi dem är där för att stanna och forza The Reds i matchen mot Leipzig, där minst en poäng krävs för avancemang.

Andreas Kristensson@adde7892020-12-05 21:28:06
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham