Måndag Morgon - Äntligen söndagsångest

Måndag Morgon - Äntligen söndagsångest

"Söndagen avslutades med besvikelse. Den här veckan inleder vi med flera frågetecken."

Motala
Efter att ha jobbat sent och fått stressa för att åtminstone hinna se de sista tio minuterna av premiären mot Mjällby och följt upp med en klassisk motorvägsföreställning via sportradion tre dagar senare var det så äntligen dags för mig att få följa Malmö FF i 90 minuter plus tillägg och streamfördröjning.

Vad blev det av det? Redan när Varberg kvitterade började det kännas vart den här eftermiddagen skulle landa. När den övertände eller kanske frustrerade lagkaptenen AC drog på sig sitt andra gula inom loppet av två minuter cementerades intrycket av att dessa nykomlingar med fem debutanter på plan skulle inte bli en lätt uppgift. Efter slutsignalen kunde en pusta ut efter att ha blivit räddad av ett långt inkast.

Söndagen avslutades med besvikelse. Den här veckan inleder vi med flera frågetecken. Var är den här överfallsfotbollen som Jon Dahl Tomasson marknadsfört? Är Allsvenskans bredaste trupp trots allt beroende av en enda spelare som inte har råd att vilas, än mindre utvisas?

I paus sade Behrang Safari till Dplay att det var svårt att möta ett lag där alla håller till på egen planhalva. Han har förstås rätt, men det innebär ju också att för att enklast ta poäng av MFF räcker det med att backa hem.

Vi har sett sådana här matcher förr och vi kommer att få se fler. En undrar ju om frågan om hur laget ska hantera ett tätt och lågt försvarsspel finns med i Malmö FFs rekryteringsformulär när nya tränare ska intervjuas och anställas. Det är ju en verklighet att förhålla sig till, minst lika relevant som tvåfrontskrig och europeiskt tempo.

Nåja, den konstigaste säsongen någonsin har bara börjat. Om en vecka vet vi mer. Förhoppningsvis är vi nöjda med svaren.

Framåt Malmö!

 

 

John Börén2020-06-22 07:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?