Fem snabba efter MFF - Cracovia
Rieks och Thelin firar.

Fem snabba efter MFF - Cracovia

Fem snabba efter första kvalomgången i Europa League.

Tjugotre sekunder
Ja, längre tog det inte för MFF att ta ledningen. Jonas Knudsen var snabb i uppfattningen och mäktig i kastet som blev en perfekt djupledspassning till Sören Rieks som hittade Jo Inge Berget inne i boxen och efter ett hopslag kunde norrmannen trycka in 1-0 till Di Blåe. En smakstart!

Rieks, för Sören!
Det är väldigt trevligt att se vilken form Sören Rieks har hittat under augusti. Han spelar fram och gör mål och visar att AC inte är den ende dansken som producerar framåt i MFF. Idag var han en pina för polackerna och MFF:s vassaste vapen.

Psykologiska mål
Att göra mål 1-0 i första och 2-0 i fyrtiofjärde minuten är nästan maximal utdelning när det gäller att slå ner motståndarna i skoskaften. Det är ju givetvis inget man kan träna in eller planera, men oj vad jobbigt det blev för Cracovia när MFF förlade sina två första fullträffar just i de skedena av matchen.

Ungdomarna
MFF har de senaste åren haft en hög medelålder i truppen och framför allt i startelvan.
I sommar har bilden förändrats, delvis på grund av skador och delvis på grund av fin utveckling hos de unga spelarna. I kväll bidrog Rakip, Ahmedhodzic, Brorsson, Sarr och Johansson till segern mot Cracovia. Det är härligt att se.

Enkelt
Förutom den polske tränarens pipande som gav sår i öronen var motståndet beskedligt.
Man hade varnat för tysken Alvarez och Rivaldos son, men tysken var ofarlig och tjock som en korpspelare och Rivaldos grabb hade inte ens ärvt farsans filmningsegenskaper så det blev en bekväm resa för Di Blåe i kväll.
Framöver väntar tuffare uppgifter, det ser vi fram emot!


 

Pontus Kroon2020-08-27 21:08:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?