Fem snabba Malmö FF - AIK
Poängförlust igen

Fem snabba Malmö FF - AIK

Första halvlek 

Första halvlek är i brist på andra ord: Skitdålig. 

Första 30 minuterna är så dåliga att MFF låter kvallaget AIK närmast ta ledningen och laget visar ingenting varför man är i ledning i årets allsvenska. Resterande delen av halvleken är knappt godkänd men ger ändå någon form av hopp inför andra halvleken. Det var alldeles för många spelare som stod på hälarna och framförallt som blev isolerade och inte kunde spela sitt eget spel. Det är flertalet som spelare vars form är nedåtgående och i dagsläget finns det inga fullgoda ersättare. 

Traustasson från start 

Islänningen var tillbaka i startelvan efter att ha spelat en del under landslagsuppehållet. Det var defintivt inte en särskilt bra insats och Trautsasson är en av spelarna som är långt ifrån toppformen. Han har svårt att hitta rätt i sina skott och hade MFFs enda chans i första halvlek som bara måste gå på mål. 

Formen 

Här kan vi prata om åtta-nio spelare vars form drastiskt har blivit sämre under senare delen av sommaren. Malmö hade inför dagens match vunnit en av fyra senaste matcherna och efter fadäsen som var Örebro hoppades jag personligen på en bättre match mot AIK, vilket absolut inte blev fallet. Jonas Hansson på fotbollskåne noterade att JDT numera inte nyttjar sina byten på samma sätt som under sommaren och en elva har blivit mer cementerad. Jag tror nästan att han borde börja nyttja fem byten i matchen om så för att bara få in lite rörelse i laget. Det faktum att Malmö återigen har oerhört svårt att träffa mål med sina skott är också väldigt talande, det tog 67 minuter in i matchen innan Toivonen träffa mål. 

Domaren 

Jag brukar inte vilja klaga på domaren men idag var insatsen inte bra. Den var inkonsekvent, han blåste för mycket, han blåste för lite och missade domslut som inte ska missas på en sådan hög nivå. Att spelet i sig var värdelöst gjorde säkert inte matchen lättare att döma och det har varit mycket fokus på domarna under säsongen men jag vill verkligen lyfta att nivån måste upp flera nivåer när det handlar om proffsfotboll, såväl domaren och spelarna. 

Resultatet 

Det blev 0-0 mot bottenlaget AIK. Fy satan vad uselt. 

Kalle Dahlberg2020-09-13 19:27:59
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?