Himmelrikets Fotbollsgala 2017: Årets back

Himmelrikets Fotbollsgala 2017: Årets back

Dags för årets back.

De nominerade är....
Anton Tinnerholm: Efter att ha tappat lite av sin spets under fjolåret kom "Tinner" tillbaka i år och var bättre än någonsin. Fick ofta agera fritt på sin kant då högermittfältaren sökte sig inåt. Nu snart i en mer välbetald tillvaro.
Rasmus Bengtsson: Skadad halva säsongen. Kugge halva. Kom in med osäker form och framtid i somras och säkra upp försvaret som agerat något svajigt.
Lasse Nielsen: Kari ersättare bjöd på några missar under säsongen, men sett över hela säsongen var det bytet en anledning till att vi kunde gå över till en högre och hårdare press. Svarade för det enormt viktiga målet mot Peking.

Och vinnaren är.....
Anton Tinnerholm

Så föll rösterna
Anton Tinnerholm 86 %
Rasmus Bengtsson 8%
Lasse Nielsen 6%


Statistik
Anton Tinnerholm
Matcher: 27
Mål: 5
Assist: 4
Gula kort: 9

Vi tog ett snack med Henrik Sjöström och Sadan Filipovic om vår nummer 3

Åtvidabergspojken Tinnerholm blev en Malmöpåg och tog alla med charm. Beskriv Antons styrkor. Vad är det som gjort honom så bra?
Sadan: Allt har inte varit frid och fröjd för Tinnerholm men genom hårt arbete och dedikation till det han gör har lett till hans lysande prestationer i den himmelsblå tröjan. Anton är tillsammans med Rakip guldklimpar denna säsong. Om man ska se till styrkor så tycker jag hans fysik och toppfart spelar stor roll, främst vid sidlinjerna när det gäller att sa sig förbi eller hindra en motståndare. Sedan att han har stått för ett par mål samt blivit något av en publikfavorit är ju bara ett plus.

Henrik: Karaktären sticker ut, attityden inför varje situation. Aldrig en löpning, tackling, passning eller skott som inte hade fullt engagemang. Han vägrade förlora och krävde en vinnande inställning av sin omgivning. Därutöver var han duktig defensivt och löpstark offensivt.
 
Anton blev något av en supporterfavorit ganska snabbt och hans status exploderade i år. Blicka tillbaka på hans tid i Malmö. Hur har det gått - Spikrakt uppåt? Svajigt? Överskattad? Underskattad?
Sadan: Spikrakt uppåt skulle jag inte vilja påstå. Faktorn som givit honom en kultstatus tror jag, som jag nämnde ovan, är just att han har arbetat hårt och visat dedikation till det vackra spelet. Tinnerholm borde absolut vara en förebild för unga fotbollstalanger. Sedan är han inte ett dugg överskattad, inte inom svensk fotboll åtminstone. Motståndarna vet vad han går för, vad han är kapabel till samt att han är ett hot mot samtliga 15 lagen i Allsvenskan, fastän hans position.

Henrik: Det är inte självklart att en spelare från Åtvidaberg ska lyckas bra i Malmö FF, men Antons egenskaper och styrkor passade perfekt in i MFF:s spelstil. Med en vinnande attityd och tekniska färdigheter i kombination med den kämpaglöd som krävs för att utmanövrera motståndarna lyckade Anton prestera på högsta allsvenska nivå match efter match.
 
Nu verkar det bli USA för Anton. Hur tror och hoppas (Kan vara olika scenario) du att de närmaste åren blir för Anton.
Sadan: Jag hoppas självklart att det går bra för honom, absolut. Dock är det tråkigt om det blir USA. Jag känner att han har mer att ge. Att han inte ville stanna kvar i Sverige är förståeligt. Han har vunnit det han ska vinna och vill testa sina vingar någon annanstans. Jag känner rent spontant att han skulle kunna spela i Serie A eller Bundesliga, inte i något topplag men ett lag som håller ganska okej hög nivå. Hans styrkor skulle komma bra till användning där och jag hoppas innerligt om han verkligen lämnar för USA. Anton, du har mer att ge och förtjänar att spela fotboll i en bättre liga än USA.

Henrik: Anton är inte bara en bra fotbollsspelare, han är även en vettig person. Han söker inte bara pengar och flärd, utan en social matchning och personlig utveckling. Med tanke på att han har varit ordinarie i seniorlag sen han var typ 18 år så kommer han fortsätta med det. Anton Tinnerholm är ingen bänknötare.



Tidigare vinnare i Årets back:
2010: Daniel Andersson
2011: Pontus Jansson
2012: Pontus Jansson
2013: Ricardinho
2014: Anton Tinnerholm
2015: Anton Tinnerholm
2016: Behrang Safari

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2017-12-05 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?