Himmelrikets fotbollsgala 2018 - Årets mittfältare

Himmelrikets fotbollsgala 2018 - Årets mittfältare

Vem är kung på mittens rike?

De nominerade till årets mittfältare är: 
Fouad Bachirou: Tog Östersund vidare i Europa League och gjorde nu samma med Malmö. Något skadebenägen under framförallt våren, men när han spelade var han allt som oftast briljant.
Anders Christiansen: Kom hem igen i somras efter ett misslyckat äventyr i Belgien och blev omgående en nyckelspelare igen. Ledargestalt som lyfte laget under hösten.
Søren Rieks: Trampade lite vatten under sista året i Blåvitt och många trodde nog inte att han skulle kunna fylla Bergets skor. Inledningsvis såg det lite tveksamt ut, men när säsongen summeras är de flesta mer än nöjda med Sir Rieks. Tio mål.


Och vinnaren är.....
Fouad Bachirou

Rösterna föll enligt:
Fouad Bachirou 83 %
Søren Rieks 15 %
Anders Christiansen 2 %

Statistik
Allsvenskan

Spelade matcher: 22
Mål: 0
Assist: 1
Gula kort: 0
Röda kort: 0

Europa:
Spelade matcher: 13
Mål: 0
Assist: 0
Gula kort: 3
Röda kort: 0


Motivering
När MFF först uppgavs intresserade var Daniel Kindberg tydlig med att Bachirou aldrig skulle hamna i Skåne. I januari anslöt han och ett år senare har han tagit två svenska lag vidare från gruppspelet i Europa League. Otrolig nivå på den lille mittfältaren.
Inte någon stor fysisk närvaro, men är trots det ganska stark i duellerna men den riktiga styrkan är snabbheten i fötterna och tanken. Hittar lösningar snabbt och har fötterna att använda situationen till sin fördel med snabba passningar, ett litet ryck eller kanske en liten vrickning. Förmodligen den spelaren som enskilt imponerat mest ute i Europa.
Enormt nyttig även i Allsvenskan såklart, och missade en del matcher under våren. Hans och Rasmus Bengtssons frånvaro kan mycket väl vara förklaringen till att Magnus Pehrsson fick lämna. Deras frånvaro klarade MFF inte av.


Tidigare vinnare
Årets mittfältare:
2010: Wilton
2011: Jiloan Hamad
2012: Jiloan Hamad
2013: Jiloan Hamad
2014: Markus Halsti
2015: Jo Inge Berget
2016: Anders Christiansen
2017: Anders Christiansen

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2019-01-12 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?