Berbatov lämnar- men inte för Bayer Leverkusen
Berbatov uppges lämna i sommar. Vart han hamnar är dock fortfarande oklart efter att en flytt till Bayer Leverkusen så gott som kan uteslutas.

Berbatov lämnar- men inte för Bayer Leverkusen

Guardian rapporterar att även om Dimitar Berbatovs framtid på Old Trafford är högst osäker, finns inget intresse från Bundesligafemman och tidigare favoriten till bulgarens signatur, Bayer Leverkusen. Inte till nuvarande pris i varje fall.

Vart Dimitar Berbatov spelar nästa säsong fortsätter att vara en gåta. Länge såg det ut som att Unitedanfallaren skulle hamna i västra Tyskland och Bayer Leverkusen, där han spelade i fem säsonger innan han 2006 drog till Tottenham Hotspur och gjorde stor succé i Premier League. Nu ser dock bulgarens framtid betydligt mer oviss ut efter att Leverkusens Vd, Wolfgang Holzhauser, dementerat ryktena:

-Vi letar efter en anfallspartner till Stefan Kiessling, men vi ser ingen möjlighet att knyta Berbatov till oss.
Vi har en bra relation med spelaren men han skulle bara vara ett alternativ om han blir tillgänglig som en free transfer.


Att United skulle släppa en spelare gratis, som 2008 kostade 30 miljoner pund får väl betecknas som alltför vansinnigt och osannolikt för att kunna bli en realitet.

När italienska Lazio i våras gjorde samma förfrågan rörande Berbatov var Alex Ferguson tydlig:
- Vi släpper honom aldrig gratis.

I vilket fall som helst tycks Berbatovs dagar i United vara räknade, vilket han själv medgav tidigare:

-Min tid med Manchester United håller på att gå mot sitt slut. Jag känner mig inte som en värdefull del av laget. Jag tycker jag har presterat bra de få gånger jag har fått spela och är frusterad över min nuvarande situation. Jag tycker inte att jag har behandlats på ett korrekt sätt.

Om United kan få hälften av de cirka 30 miljoner pund man betalade till Tottenham så kan man nog vara relativt nöjda, då bulgarens värde inte direkt skjutit i höjden efter den senaste  säsongen. När man dessutom har ett väldigt intressant anfallspar i Welbeck/Rooney samt en liten mexikansk ärta vid namn Javier Hernandez, som nu senast avgjorde Mexico:s landskamp mot Bosnien ,så är allt annat än en försäljning av Dimitar Berbatov i sommar en stor skräll.


Källa: Guardian

Christopher Danielsson2012-06-01 16:05:02
Author

Fler artiklar om Manchester U