Himmelrikets fotbollsgala 2023: Årets mål

De nominerade till Årets mål är....
Isaac Kiese Thelin 1-0 mot Elfsborg hemma
När allt stod på spel. När allt skulle avgöras. Då var det Isaac Kiese Thelin som var iskall och fixade biffen. Från elva meter. Inga problem. Guldet var hemma.

Patriot Sejdius 2-1 mot Halmstad borta
Malmös segersvit var i fara. Då bytte Rydström in Sejdiu. I 96:e minuten kom Stefano Vecchia fram på vänsterkanten och slog in bollen mot straffpunkten där Sejdiu dök upp och pangade upp bollen i nättaket.

Martin Olssons 2-2 mot Göteborg hemma
MFF hade gjort en miserabel match mot Blåvitt men kämpat sig tillbaka. I 97:e minuten kom Malmö runt på högerkanten. Passningen in mot mitten rensades undan - typ. Bollen hamnade hos Martin Olsson som var hur lugn som helst och la bollen till rätta innan han skickade upp bollen i krysset. En viktig poäng.

Stefano Vecchia 2-0 mot Hammarby borta
Oliver Berg hade placerat in 1-0 och när Fredrik Hammar bjöd Malmö på en frispark visade Stefano Vecchia att han var tillbaka efter sjukdomen. En perfekt frispark över muren och förbi en chanslös Bajenmålvakt la grunden till segern.

Taha Alis 1-1 mot Värnamo borta
Det finns dribblers och sen finns det Taha Ali. Värnamo fick uppleva det. Ali fick bollen till vänster och satte fart. Och som han gjorde det. En fenomenal prestation avslutades med ett högt skott i mål. Senare i matchen dubblade han sin målskörd.