Inför Australien-Nya Zeeland: Första testet inför VM
Ska Smeltz göra mål på storebror Australien?

Inför Australien-Nya Zeeland: Första testet inför VM

Socceroos står för det första motståndet inför VM i Sydafrika och man hoppas på en stark indikation på vart laget är på väg genom den här matchen. Matchen spelas imorgon ca kl 12.00 svensktid på Melbourne Cricket Ground.

Nu börjar det närma sig för VM i Sydafrika och då väljer man att möta storebror Australien i en match som framför allt handlar om att testa var lagen står idag och vad som behövs förbättras. Denna matchen så är Australien den klara favoriten med hemmaplan och ett lite vassare lag än All Whites men det blir nog en riktigt jämn match.

Nya Zeelands tränare Ricki Herbert har redan gått ut med startelvan till den här matchen och han har valt att sätta på planen samma startelva som man hade i playoff matchen mot Bahrain. För er som inte vet vem som spelade så ska dra uppställningen för er. Mark Paston i mål med kapten Ryan Nelsen framför som ska styra Ivan Vicelich och Ben Sigmund som spelar bredvid. Leo Bertos och Tony Lochhead är ett mellanting mellan Ytterback och Yttermittfältare med Simon Elliot och Tim Brown innan för sig. Rory Fallon, Shane Smeltz och Chris Killen är topp trion där framme som ska stå för målen.

Australien är ett lag som gjorde succé i förra VM och om det inte var för en tveksamt dömd straff för Italien så vet man inte hur långt det hade kunnat gå. Nu ska man alltså försöka göra det ännu bättre men det kommer inte vara lätt då man har hamnat i en fruktansvärt svår grupp med Ghana,Serbien och Tyskland men med spelare som Schwarzer, Cahill och Kewell så kan det gå.

Jag tror det blir en tuff och jämn match där tyvärr Socceroos vinner med 2-1 fast jag tror vi kommer få se ett vackert mål signerat Shane Smeltz. 

Rasmus Kronblad2010-05-23 18:27:28
Author

Fler artiklar om Nya Zeeland