Nya Zeeland-Serbien 1-0: Shane Smeltz sänkte Serbien med matchens enda mål
Shane Smeltz satte kyligt matchens enda mål.

Efter ett fantastisk försvarsspel och en effektiv Smeltz så lyckades man vinna med 1-0 mot ett Serbien som var rätt fantasilöst.

Ricki Herbert som är Nya Zeelands tränare sa inför att det är nog en av de tuffaste matcherna som de skulle göra någonsin och han valde dessa man för att göra det jobbet. Mark Paston som väntat i mål med de unga Smith och Reid framför sig tillsammans med kapten Nelsen. Yttrar blev samma som i förra matchen Lochhead och Bertos som hade Elliot och ny insatte Christie innan för sig. Trion där framme var Fallon, Smeltz och unge talangen Chris Wood.

Matchen började med mycket bollinnehav för Serbien trots det så hade de svårt att skapa något, det var inte för än den trettonde minuten när Pantelic får en boll i hyfsat läge fast efter ett svagt avslut så gick bollen ända ut till inkast. Obradovic fick gå ut tidigt efter att Fallon gett han en armbåge i huvudet vilket nog hade kanske gett han ett rött om det hade varit en tävlingsmatch.

I 21 minuten så slogs det en lång boll på Fallon som skarvade den vidare till Smeltz som drog sin spelare med en skottfint och placerade den iskallt i mål bakom stojkovic i målet. Direkt efter 1-0 målet så fick All Whites en chans till efter att  Chris Wood nåt först på en djupledesboll där han lyckas sen lägga upp bollen till Fallon skjuter ett bra skott som stojkovic rädda.

femton minuter senare så fick Serbien sin bästa chans efter att man slog en frispark som en Nya Zeeland spelare skarvade till en fri Subotic som bara borde nicka in den fast sätter den utanför.

Så nu har man lyckats leda med 1-0 efter första halvlek i två raka matcher vilket är riktigt bra inför VM.

Andra halvlek börjar likadant som första med övertag i bollinehavet för Serbien men inte mycket händer. Nya Zeeland gjorde ett bytte i 60 minuten då man valde att ta ut unge Wood och ersätta honom med Jeremy Brockie.

Två minuter senare så fick Inbyte Mrdja bollen på kanten och lyckades få in bollen till Zigic som slängde sig men Reid störde han så Paston kunde enkelt plocka den.
Direkt efter så fick Pantelic bollen och sköt ett studsande skott som Paston tippade ut till hörna.

När det var tio minuter kvar av matchen så hade Brockie chansen att utöka efter att ha fåt en passning av Smeltz men satte den tyvärr utanför så ställning var fortfarande 1-0. Fast det gjorde inte då det ända som hände efteråt var att matchen fick avbrytas någon minut efter att fans sprang in på planen och några rökbomber kastades in.

Helt fantastisk seger för Nya Zeeland som visar helt klart att man ska inte underskatta All Whites i VM. Hoppas man kan fortsätta med en bra prestation mot Slovenien innan man åker till Sydafrika.
Ryan Nelsen var kung tillsammans med sina unga adepter Reid och Smith i backlinjen idag och troligtvis så tar nog Reid platsen från gamle Vicelich med sin insats.

Nästa match är den 4 juni mot Slovenien i Maribor.