Old Trafford, 2023-10-07 16:00

Manchester U - Brentford

Inför: Manchester United - Brentford
Får Rashford det att lossna i helgen när Brentford kommer på besök till Old Trafford?

Inför: Manchester United - Brentford

Efter två raka förluster på Old Trafford kommer nu Brentford på besök till Manchester. Det är en säsongsinledningen där United inte har imponerat och allt annat än tre poäng på lördag får ses som en stor missräkning för en pressad Erik ten Hag. Den pressen växer sig större för varje omgång som går och frågan som många ställer sig är om han är rätt person att leda Manchester United framöver?


Manchester United:
Två raka förluster för United på Old Trafford är inget vi har vant oss med under Erik ten Hans första tid i klubben. Förlusten förra helgen mot Crystal Palace är ändå en förlust där spelet fungerar bra men United inte får in bollen i mål. I tisdagens Champions League-match mot Galatasaray är det en mer rättvis förlust. Det vi kan konstatera är att detta är den sämsta starten i högsta ligan sen 1989 då Sir Alex Ferguson styrde skutan.

Nu står Brentford för motståndet och på de senaste fem matcherna har United vunnit 3 spelat oavgjort 1 och förlorat 1. Senaste hemmamatchen vann United med 1-0 efter mål av Rashford. Annars är det kanske förlusten i omgång 2 förra säsongen som fortfarande hänger kvar på näthinnorna hos United-fansen. En tung förlust med hela 4-0 där Brentford spelade med en väldigt hög press och straffade United så fort de fick chansen.

Det är inte bara resultaten som gått emot Erik ten Hag i inledningen av denna säsong, han kämpar även med en mängd skador, speiciellt i backlinjen. Besked har kommit att Martinez kommer behöva opereras och räknars bli borta under minst 3 månader. Sen tidigare är även Shaw, Malacia, Wan-Bissaka och inlånade Reguilon skadade i backlinjen. Saknas görs även Sancho som fortfarande är avstängd från att träna med A-laget efter sin dispyt med Erik ten Hag. Däremot finns Antony nu med i matchtruppen igen efter en tids frånvaro.

Min startelva (4-3-3): Onana – Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat - Casemiro, Mount, Eriksen - Rashford, Höjlund, Fernandes

Motivering:
Även om man skulle vilja göra om i backlinjen så är det tyvärr så att det inte går på grund av alla skador. Dalot kom inte alls in i matchen senast men med Wan-Bissaka skadad får han fortsätta på högerkanten. Även på vänsterbacken får Amrabat fortsätta även om man ser att han inte trivs på den positionen. Vi har helt enkelt inga andra allternativ som det är just nu.

På mittfältet får Eriksen åter en startplats efter ett bra inhopp mot Galatasaray. Casemiro skulle kanske må bra av att få vila en match men med Amrabat på högerbacken som jag tycker är den enda som kan ta hans roll så får han även spela denna match. Mount tycker jag börja hitta rätt i spelet. Han hittar ofta lediga ytor mellan försvarslinjerna och driver bollen framåt på ett bra sätt. Får han bara till lite mer skärpa framför målet där han ändå har kommit till många bra chanser så tror jag detta kommer bli bra.

Offensivt stod valet mellan Garnacho och Rashford på vänsterkanten. Jag landar ändå i Rashford trots att det inte stämmer för honom just nu men vi behöver få igång Rashford och då tror jag vi måste låta honom spela. Sen så klart finns det en gräns för detta också men jag tycker inte vi är där än.

Brentford:
Tre förluster och två oavgjorda är resultat från de fem senaste matcherna för Brentford. Känslan är att de är en bit från den fina form de hade under förra säsongen. De har endas en seger i året Premier League och den kom mot Fulham på bortaplan i omgång 2. Man ligger just nu på en 14 plats efter sju omgångar. Nu senast kommer man från en 1-1 match mot Nottingham där man fick spela med en man mer från minut 56. Man gjorde även första målet men kunde inte hålla ihop det och fick bara med sig en poäng från den matchen tillslut. Annars är det ett Brentford som både kan pressa högt eller falla ner och spela på omställningar. Hur Thomas Frank väljer på lördag återstår att se.

Även Brentford kämpar med många skador. Baptiste, Damsgaard, Dasilva, Henry, Mee och Schade saknas alla på grund av skada. Sen är det stora avbräcket denna säsong så klart avstängningen på Ivan Toney som stod för hela 20 mål förra säsongen.

Trolig startelva (4–3–3): Flekken - Rasmussen, Collins, Pinnock, Hickey — Norgaard, Jensen, Janelt -- Mbeumo, Wissa, Lewis-Potter

Tre snackisar inför matchen:

1. Försvarspelet
Det vi ser är en stor skillnad mot förra året i just försvarspelet. Om vi bara tar hemmaplan så släppte vi in 10 mål under hela förra säsongen och redan nu har vi släppt in 6 mål efter 4 matcher. Den stora frågan är varför? Jag tror det är så enkelt att vi har skador på viktiga platser i just backlinjen. Saknaden av Martinez, Wan-Bissaka och Shaw slår väldigt hårt är känslan. Sen att vi även har Malacia och inlånade Reguilon skadade på vänsterbackspositionen hjälper inte. Även Onanan i målet har inte fått den drömstart som många hade hoppas på. Så klart hänger detta ihop med alla skador i backlinjen men sen har han inte heller kommit upp i den nivån vi kan kräva av honom.

Även att Casemiro inte har kommit upp i den nivå som han hade under just hösten och början av våren förra säsongen spelar in i detta. Vi har inte den skölden som backlinjen hade förra året än så länge. Därför kommer jag följa detta lite extra under matchen. Vi måste helt enkelt få ihop defensiven för att vi ska vinna matcher. Lyckas vi med det så tror jag vi kan andas ut ett tag.

2. Resultat är det viktiga
Efter förlusten mot Crystel Palace i senaste ligamatchen så var jag ändå inte så negativ som många av United-fansen var. Jag tycker vi gör en bra match rent spelmässigt men vi får inte in bollen i mål. Men nu efter matchen mot Galatasaray i veckan så känner man att fler och fler tycker att Erik ten Hag måste sparkas. Detta tror jag är ett stort misstag då det är det sista vi behöver just nu. Vad hade hänt om Sir Alex Ferguson fått lämna 1989 då vindarna blåste hårt runt honom. Nu fick han fortsatt förtroende att bygga upp sitt lag och vi vet alla vad hur det gick sen. Kollar vi i närtid så är Arsenal ett bra exempel. Under Artetas första två säsonger slutade Arsenal på 8 plats båda säsongerna. Det jag vill säga är att en tränare behöver tid, sen är det så klart svårt i en så stor klubb som United där man alltid ska leverera resultat i varje match.

Med allt detta sagt så känner jag att det viktiga för Erik ten Hag i denna match är att vi vinner, spelar ingen roll hur det ser ut. Så han kan få lite mer arbetsro, för om vi förlorar så kommer många skrika på hans avgång. Vilket jag tycker är ett kortsiktigt tänk.

3. Rashford
Rashford är den jag tycker måste höja sig mest för att säsongen ska bli lyckad. Just nu är han inte alls i den klass vi vet att han kan vara och det är ett problem för hela laget. Han håller i bollen några sekunder för länge just nu vilket stoppar upp anfallen. När han trots detta ändå utmanar och går förbi sin försvarare så fastnar hans inspel eller skott oftast på första försvarare. Ska vi då bänka honom? Nej jag tycker inte det. Han behöver matchtid för att få det lossna. Sen så klart finns Garnacho och flåsar honom i nacken och vi får hoppas han tar till sig detta och börjar leverera nu. Är det i denna match det lossnar? Jag hoppas det.

Tips: 3-0 ( Rashford, Höjlund x2)


Arena, datum och matchstart: Old Trafford - 7/10 kl 16.00
Turnering: Premier League, Omgång 8
Stream: Viaplay

GGMU

TV: Djordjic sågar VAR-rummets kommunikation
 

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2023-10-06 15:39:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham