Potters News - Januari 2013
Tony Pulis, vill vi ha kvar honom i Stoke?

Potters News - Januari 2013

Här samlar vi nyheter om Stoke City under januari månad.

2013-01-20

Igår fick vi se en riktigt bedrövlig insats från våra favoriter och direkt kommer så klart diskussionen om Tony Pulis vara eller icke vara upp igen. Så är det bara, det har vi fått lära oss genom åren. Jag kan väl inte påstå att taktiken mot Swansea var speciellt upplyftande men samtidigt fick vi se alla våra spelare underprestera. Men samtidigt ska vi ge Swansea credit för det är ett mycket bra lag, det ska vi inte glömma.

När det gäller Tony Pulis insatser i Stoke så vill jag i jämförelse med tidigare managers ranka den väldigt högt, kanske till och med allra högst upp. Det är så klart Tony Waddington jag tänker på som den största konkurrenten. Det ska dock sägas att Pulis fått otroligt bra resurser från ordförande Coates och det har så klart hjälpt till ordentligt.

Att ha fått uppleva den här stabiliteten i vår klubb Stoke City under många säsonger nu är fantastiskt. Vi har tyvärr fått uppleva så många misslyckade herrar på managerposten och det var ingen rolig period ihop med Stoke när det var som allra värst. Ett tag bytte vi managers lika ofta som man byter kläder, kändes det som. Det var som sagt ingen rolig period och därför har jag upplevt perioden med herr Pulis som fantastisk. När man dessutom ser hur andra klubbar hanterar managers så blir jag mörkrädd, vi ska vara otroligt stolta över hur vårt Stoke sköts nu för tiden.

Det som jag tycker är synd är att många supporters hoppar på Pulis så fort det går lite dåligt, det känns ibland som om många bara väntar på den här dåliga perioden så att de kan få börja hacka lite igen.  Då ska han bort och ersättas. Visst är Pulis taktik ibland alldeles för tråkig men många gånger är det också spelarna insatser som är alldeles för dåliga. Man måste väl också ställa en hel del krav på spelarnas insatser men de får inte hälften av den kritiken som Pulis får. Jo, det skulle vara Jon Walters i så fall. Tänk förresten vad som hänt på alla Stokeforum om det varit han som missat den chansen som Jerome fick igår.

Dessutom gillar jag inte att många Stokesupporters inte ger eller har gett den ”credit” till Pulis för vilket jobb han gjort med vår klubb, inte tillräckligt mycket i alla fall. Men så är det här i livet, jag återkommer ännu en gång till det jag har skrivit tidigare. Det är alltid lättare att ge dålig kritik än den positiva, tyvärr.

Men allting kommer till ett slut och kanske är det så att Pulis ska bytas ut, det skulle kanske Stoke City må bra av. Det är en tanke som växer fram hos mig efter hand. Samtidigt så tycker jag man ska vara väldigt försiktig för vad man önskar sig då det ändå går rätt bra för oss. Kraven från oss Stokefans växer hela tiden och ibland funderar man på hur stora krav vi kan ställa. Det skulle vara intressant att se vad vi Stokefans tycker om det skulle bli ett managerbyte och det visar sig bli helt fel. Vårt lag spelar härlig anfallsfotboll men ändå trillar vi ner i Championship och väl där är vi inte med i toppen. Britannia Stadium som är så gott som fullsatt just nu är knappt halvfullt på matcherna och den där grymma stämningen från PL är som bortblåst. Är vi nöjda då? Längtar vi trots allt inte tillbaka till Pulis dagar då? Detta är enbart spekulationer men det skulle vara intressant att läsa forumen då.

När det gäller ungdomsakademin lägger Stoke en hel del pengar där och man hoppas givetvis att det ska ge resultat så småningom. Men här ställer jag mig mycket tveksam till att så blir fallet med Pulis som manager. Det är framför allt här jag ser hans stora svaghet, att ge unga spelare chansen. Visst har han gett spelare som Shawcross, Shotton och Wilkinson chansen men man vill se fler unga talanger i Stoke.

Sagan Tony Pulis skulle få ett fantastiskt slut om karln lyckas lotsa oss till en plats bland de 10 i Premier League och sedan få stå som segrande manager med sitt Stoke på Wembley i FA-cupen i maj 2013. Då kan han sluta med gott samvete och ett fulländat arbete inom klubben. Han skulle vara värd det, han har gjort så otroligt mycket för klubben och när han säger att han älskar Stoke City så känns det som att han verkligen menar det. Och då skulle jag inte tveka det minsta när jag utnämner honom till den bästa managern i Stoke Citys historia.

BE LOYAL BE PROUD BE STOKE


2013-01-17


Luis Suarez erkänner nu att han filmade i matchen mot Stoke i höstas.
Länk

Jonathan Walters hyllar fansen.
Länk

Tony Pulis är revanschsugen inför kommande möte med Manchester City i FA-cupen.
Länk

Martin "Smudge" Smith: "Before we start envying Swansea, just look at what we have to be grateful for"
Länk

2013-01-16

Efter lördagsmatchen mot Chelsea var det mycket snack om Jonathan Walters och det kanske inte är så konstigt när man gör två självmål och bränner en straff i samma match. Det är ju ganska lätt att man kanske petar en sådan gubbe när det bara några dagar efter den matchen väntar en omspelsmatch i FA-cupen. Men inte Tony Pulis, han petar aldrig Walters. Jag har inte exakt statistik på hur många starter Walters gjort i rad i PL men om jag förstått det rätt så är han den som har längsta sviten just nu. Lyssnade på en intervju med Pulis efter matchen mot Crystal Palace och då sa han att hade tänkt vila Walters i denna match men att han efter vad som hände mot Chelsea ångrade sig. Walters skulle absolut spela och så rätt han fick i det beslutet. I förlängningen under gårdagen gjorde den hårt arbetande Walters två mål och den här gången satt de i rätt bur. Jag ställer mig gärna i hyllningskören över Walters sätt att komma tillbaka efter den tunga lördagen, det är inte alla (eller kanske inte ens många) spelare som gjort om det.

2013-01-09

Glenn Whelan tycker att nyförvärven gjort honom till en bättre spelare och det är väl bara att hålla med.
Länk

Vinnaren mellan Stoke och Crystal Palace får spela i en tv-sänd match mot Manchester City i nästa omgång. Lördagen den 26 januari med matchstart kl 13:45 svensk tid gäller för den matchen. Dock kan vi inte se den på Viasat men chansen är väl stor att man hittar någon stream.
Länk

Martin "Smudge" Smith: "Win, lose or draw, big Brit matches are the ones to savour"
Länk

2013-01-08

Jermaine Pennant är tillbaka i Stoke efter sin utlåning till Wolverhampton och så här säger David Kemp: "I don't think he played as much as he would have liked but he comes back a Stoke player and we take things from there".
Länk

Lou Macari: Stoke fans must be looking down the road towards Wolves and thinking, "Thank goodness our club isn't run like that one".
Länk

Marken där Victoria Ground en gång låg verkar nu bli en plats för ett antal nya hus.
Länk

2013-01-07

Omspelsmatchen mellan Stoke och Crystal Palace kommer att spelas på Britannia Stadium tisdagen den 15 januari och matchstart är 20:45 svensk tid.
Länk

Tony Pulis hoppas få chansen till revansch mot Manchester City i nästa omgång av FA-cupen.
Länk

2013-01-06

Under helgen har vi på flera ställen kunnat läsa att svensken Fredrik Jonsson ska återvända till Stoke för en andra träningsomgång.
Länk

Under söndagen blev det klart att Manchester City väntar på hemmaplan för Stoke eller Crystal Palace i fjärde omgången av FA-cupen.
Länk

Jermaine Pennant har bett Tony Pulis om ursäkt, hjälper det? Kommer han någonsin att spela för Stoke?
Länk

2013-01-04

Tony Pulis: "Ryan Shawcross can become a Stoke City legend after new Potters deal".
Länk

Danny Higginbotham om åren i Stoke: "These have been the best years of my career".
Länk

2013-01-03

Det kommer fantastiska nyheter från Stoke nu: Ryan Shawcross har förlängt sitt kontrakt med Stoke.
Länk

2013-01-01

Idag skriver vi 2013, ett nytt år med nya möjligheter väntar på oss alla. Ett nytt spännande år ihop med vårt Stoke City hoppas vi givetvis på med. 20 matcher är spelade i PL för vår del nu, 18 intressanta matcher väntar på oss fram till maj månad. Förhoppningsvis har vi också en spännande resa framför oss i FA-cupen med. Jag tänker tillbaka till 2011 då vi tog oss ända fram till finalen på Wembley och man fick vara med om två oförglömliga besök i London på kort tid. Tänk om vi får vara med om något liknande igen....

Man kan aldrig helt jämföra olika lag från olika tidsepoker men jag vill framhäva att nuvarande Stoke är det bästa Stokelaget vi sett sedan början på 70-talet. Vi har under hela tiden sedan vår uppflyttning till Premier Leauge utvecklat laget, med bland annat bättre spelare. Titta på vilka spelare vi har i vårt lag idag, bänken sist mot Southampton var ju inte dålig: Thomas Sörensen, Peter Crouch, Michael Owen, Wilson Palacios, Dean Whitehead, Cameron Jerome och Charlie Adam. Man inser då vilken trupp vi har just nu. Jag hoppas att denna starka trupp ska innebära att vi äntligen kommer att ta en plats bland de 10 bästa i Premier League, det ska vi kunna göra.

Matchandet under detta nya år drar igång redan under årets första dag och för Stoke City's del väntar en tuff batalj mot Manchester City på bortaplan. Som sagt en tuff men också väldigt inspirerande uppgift. Manchester City har på senare tid inte visat upp allra bästa form, även om det blev seger mot Norwich senast, och med tanke på vår form så tror jag på en intressant match. Ett Stoke City denna säsong är inte slaget på förhand i någon match.

Med förhoppningar om ännu ett trevligt år tillsammans här på svenskafans önskar jag er ännu en gång ett Gott Nytt År.

BE LOYAL BE PROUD BE STOKE

/Håkan

Håkan Hoffert2013-01-20 14:20:00
Author

Fler artiklar om Stoke