Himmelrikets Fotbollsgala 2014: Årets anfallare

Himmelrikets Fotbollsgala 2014: Årets anfallare

Efter nio år utomlands, var det dags för Markus Rosenberg att vända hemåt. Han tog sin hemstad under sina armar och flög iväg. Han fick uppleva precis allt han ville och nu står han även som segrare av ”Årets anfallare”!

Han kom. Han sågs. Han segrade. Markus Rosenberg blev hemvändaren som tog hela Malmö med storm. Ett SM-guld och ett avancemang till Champions League fick Malmöpågen vara med om, när han återvände till sin hemstad.
 
Jag minns det som igår. Jag och ”Mackan” slog oss ner med varsin kaffe inne på stadions inre. Första intervjun med honom var kommen. Han hade nyss kommit tillbaka efter en utlandssejour och var väldigt avslappnad samt harmonisk. Han spred värme på något sätt. Man njöt över att få höra hans ord.
 
Orden var: ”Malmö är min stad, det är här jag vill avsluta på bästa sätt. Vi bygger just nu en villa utanför stan. Familjen trivs. Det är det viktigaste.”
 
Han mådde bra över att vara hemma igen. Hemma i SIN stad. Journalister, supportrar och annat folk hade sina ord om hemvändaren. Den ena sade: ”Han kommer göra succé här!”. En annan sade: ”Äsch, det blir en flopp..”.
 
Vad blev det då? Succé enligt mig. Jag förväntade mig inte att han skulle skicka in tjugo mål fler än tvåan i skytteligan. Snarare att han skulle vinna skytteligan ganska precis. Han vann den inte. Och det var INTE det viktigaste.
Det viktigaste var att han hjälpte laget. Att hjälpa laget är inte bara att göra mål. Det handlar om så mycket mer. Att göra assists, vara driven på och utanför plan, vara en ”pappa” till de yngre spelare och så mycket mer.
 
Vi får heller inte glömma, att vi troligtvis inte tagit hade tagit oss till Champions League, om vi inte hade haft den där ”Super-Mackan” i vårt anfall. Han gjorde trots allt sju mål i turneringen, om vi ska räkna med kvalmålen också.
 
Men som jag tidigare skrev – att göra mål är inte allt. Det vet Åge. Flera gånger förstod jag hur mycket Åge mös över att ha ”Mackan” himma igen. De hade samma filosofi, samma mål och samma driv. Två vinnarskallar, helt enkelt.
Två herrar som nu lagt 2014 bakom sig. Som nu – ska nå målet – att försvara ”Lennart” och ta oss till finrummet igen. 

----------------
Så föll rösterna:
Markus Rosenberg: 100%
Isaac Kiese Thelin: 0%
Magnus Eriksson: 0%

-----------------
Fotnot: Himmelrikets läsare har röstat fram årets vinnare från tre utvalda nomineringar i varje kategori.

Tidigare vinnare av årets anfallare:
2010: Daniel Larsson
2011: Mathias Ranegie
2012: Mathias Ranegie
2013: Magnus Eriksson

Wilhelm Nilsson2015-01-23 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?