Himmelrikets fotbollsgala 2022: Årets mål

Dags för årets mål!

De nominerade till Årets mål är....
Ola 2-0 mot AIK hemma
Ola var tillbaka och som han visade det. Drog själv upp anfallet och fick ut bollen till vänster innan han själv sökte sig inåt och när bollen hittade in centralt var han där och satte bollen hur vackert som helst.
Se målet här:

Patriot 2-1 mot HIF
Malmö var klart bättre men tiden höll på att rinna ut. Då vände Kiese Thelin runt hur snyggt som helst och hittade unge Sejdiu i straffområdet. Inhopparen var iskall - tog emot och avslutade och fixade segern mot Helsingborg.

AC 2-1 mot Sivasspor
När det behövdes som mest - Då var han där. Frispark strax utanför straffområdet i playoffet till Europa League. Pang - Rätt upp i bortre krysset.

Birmancevic 1-0 mot Elfsborg
Tidigt på säsongen - två av förra årets viktigaste spelare steppade upp. Berget slog ett perfekt inlägg in i straffområdet där Birmancevic dök upp och med en urläcker klack satte han ledningsmålet.

Och vinnaren är....
Ola Toivonen!

Motivering:
För att förstå hela målet får man nog gå tillbaka maj 2021. Hemmamatch mot Elfsborg och precis i slutskedet av första halvlek vred Ola Toivonen sitt knä och sjönk med stora smärtor. Det visade sig att korsbandet var av och många trodde nog att karriären var över där och då. Toivonen hade efter en makalös säsong 2020 haft det svårare under 2021 och en allvarlig knäskada i det läget skulle absolut kunna avsluta en karriär. Men Ola ville annorlunda. När den allsvenska säsongen kickade igång 2022 var han med och spelade en kvart när Malmö vann över Kalmar i premiären.

Den 17 april skulle han visa på allvar att det fanns fotboll kvar i den gamla kroppen. Malmö tog emot AIK och fick en drömstart när Isaac Kiese Thelin satte 1-0 efter bara några minuter och därefter svängde matchen rejält fram och tillbaka med goda chanser för mål för båda lagen. Det var också en lång rad smällar vilket gjorde att det blev rejält med tillägg och även framtvingade byten som när Erdal Rakip fick lämna in efter 42 minuter och ersättas av Ola Toivonen.

45 + 7. Birmancevic avancerade och lämnade över bollen till Martin Olsson som i sin tur slog ett lågt inlägg mot straffpunkten där Ola Toivonen mötte perfekt och skickade upp bollen i bortre krysset med vänsterfoten. Kvalitet rakt igenom. Ett snabbt anfall med löpningar och kvalitet i såväl passningar som avslut.

I andra halvlek blev det lite lugnare men Malmö kunde spela av matchen och till slut tämligen enkelt vinna med 3-0 efter att Kiese Thelin gjort ytterligare ett mål. Men det här var Olas kväll. Ola var tillbaka på allvar.