Nyheter den gångna tiden
Stalock under sin tid i San José

Nyheter den gångna tiden

En kort summering av den senaste tidens händelser i och omkring Anaheim.

  • Den 16/7 skrev Lukas Dostal på ett nytt tvåårsavtal värt $1,625M. Tanken med den unge målvaktstalangen verkar vara att han i år får vara backup, sen återstår att se om det blir till Gibson eller en ny målvakt som plockas in.
  • Alex Stalock, 36, har plockats in som någon form av avlastande pjäs. Antingen för att bli backup om/när Gibson går sönder efter att ha spelat 14 matcher i rad och fått ca 560 skott på sig under den tiden, eller för att vara backup om Ducks väljer att skicka ner en orutinerad Dostal till AHL för att få värdefull speltid. Stalock är hursomhelst inte en usel målvakt, så att få in honom till $800K under en säsong kan visa sig vara klokt. Han skulle också kunna vara en spelare som lag kan tänka sig att betala ett sent draftval för att få in innan trade deadline för att säkra upp målvaktssituationen inför slutspelet.
  • Scott Wheeler, talangskribent för The Athletic, släppte sin topp 50-ranking över de bästa draftade NHL-talangerna. För att få kvalificera in på listan måste man vara under 23 år gammal, inte vara en ”full-time NHL player”, eller ha skrivit på ett NHL-kontrakt (alltså inte samma som rookiekontrakten som tex Leo Carlsson skrivit på). Toppade listan gjorde föga förvånande Connor Bedard, men senare på listan kom tre stycken ankor; på fjärdeplatsen kom Leo Carlsson (en placering bakom Adam Fantilli), på plats 26 kom Mintyukov och på plats 28 Zellweger. Spelare som Zegras, Drysdale och McTavish är alltså inte tillgängliga för att vara med, då de räknas som tillräckligt etablerade NHL-spelare redan. Notabelt är att på listan är också tex Andrew Cristall på plats 37, vilket är före bla Eduard Sale (38), Brayden Yager (41) och Colby Barlow (44) som samtliga gick topp 20 i årets draft medan Cristall plockades av Capitals på plats 40. Det säger något om något – men jag vet inte vad. 
  • Nike har, efter avslöjandet om sexskandalen hos Canadas lag i JVM 2018, sagt upp sitt sponsorskap med Hockey Canada. Mer om skandalen går bl.a. att läsa här via Sportsnet.ca. NHL har fortfarande inte presenterat resultatet efter sin egna undersökning om vad som hände, vilka som var inblandade och vilka som gjorde vad – men fler och fler nordamerikanska “rapporter” börjar komma ut på ett eller annat sätt om att NHL-klubbarna börjar göra sig redo för ett scenario där spelare faktiskt stängs av. Spelarfacket kommer sannolikt vilja säga sitt innan det blir tal om avstängningar, men det beror nog också på vad som faktiskt presenteras och vilka bevis som läggs fram. Sam Steel och Maxime Comtois var båda med i truppen till mästerskapet efter att ha draftats av Anaheim 2016 respektive 2017.
  • Äntligen fann Troy Terry och Pat Verbeek ett tal och en kontraktslängd som man var överens om. Sju år och sju miljoner dollar/år landade kontraktet på, och Terry seglar med det upp och blir Anaheims högst avlönade spelare. Det går absolut för att argumentera för att Terry varit Anaheims sammantaget bästa spelare de två senaste säsongerna. Produktionsmässigt har han 128 poäng på 145 matcher under dessa säsonger men han har också uppvisat ett solitt tvåvägsspel, något som tex Zegras ännu inte kunnat göra.
  • Zegras och Drysdale går fortfarande kontraktslösa.

Torgny Johanssonjohansson.torgny1985@outlook.comTogge92023-08-12 11:25:00
Author

Fler artiklar om Anaheim