Platinumcars Arena, 2024-03-30 15:00

IFK Norrköping - Malmö FF
1 - 5

Dyngtorsk inför storpublik!

På väg till Parken , sa jag till min bror att det var svårt att veta om man ska på fest eller en avrättning! Blev tyvärr mer avrättning än fest. Ska IFK Norrköping ha någon chans mot MFF så måste man ha bästa laget tillgängligt , det hade man inte. 4-5 startspelare saknades däribland lagets båda stjärnor, Totte och Trasten. IFK måste ha tur, de hade man inte. Stolpe in för Malmö vid första målet, stolpe ut en stund senare för Peking. Malmös 2-0 mål var tydlig offside osv.

Givetvis är MFF ett bättre lag och vinner mycket rättvist men någon 5-1 match, tycker jag absolut inte att det var och det visar även statistiken. Spelmässigt, offensivt, gör laget en relativt bra första halvlek där 1-1 hade speglat matchbilden bättre. Men så innehåller ju fotboll också den där lilla detaljen, försvarsspel..... Och när det ena individuella misstaget läggs till det andra då slutar det 5-1 till Malmö FF.

Oscar Jansson  3
Svårt att få godkänt när man släpper in 5 mål, men med den ofta totala brist på hjälp från  utespelarna så är det svårt att lasta Oscar för målen. Han gör även ett par räddningar som förhindrade att förnedringen hade blivit ännu värre.

Daniel Eid  3
Gör en bra första halvlek, där han är involverad i mycket och är ytterst nära att göra mål men stolpen ville annat! Visar även prov på sina fina inlägg emellanåt och står för en riktigt fin genomskärare i matchminut 67. Har det dock tuffare i det defensiva spelet och det är ju trots allt ändå det viktigaste även för en ytterback.

Max Watson  3
Lagkapten för dagen, ett bra val då Max är en ledare som utstrålar pondus. Han är lugn och trygg i spelet, det har vi redan vant oss med trots att det här var Allsvensk premiär för Herr Watson i IFK-tröjan. Agerandet vid 0-3 lämnade dock en hel del i övrigt att önska.

Anton Eriksson  1
Jag kan inte göra annat än att ge Anton underkänt idag. Det här är nog en match han helst vill glömma. Onödigt att styra till hörna, istället för inkast. Hörnan resulterade i 0-1, fotboll är detaljer. Flera dåliga passningar i farliga lägen och agerandet vid Malmös sista mål får inte ske på det här nivån. Anton har haft en jobbig vinter och personligen skulle jag vilja att Amadeus Sögaard får chansen på Antons bekostnad i nästa match.

Yahya Kalley  3 (ut 71)
Blandar och ger så som han brukar göra, har sin snabbhet och sitt driv som är en tillgång men har allt som oftast svårt att omsätta det i skapade chanser.

Dino Salihovic  3
Matchens bästa IFK:are, och det grundar sig inte i en teknik i Maradona-klass men vilken kämpe han är den gode Dino! En njutning att se en spelare som sliter som en oxe trots att resultat-tavlan visar 0-5. Och lite Maradona-takter fick vi ju faktiskt se från Dino, en skön tunnel bjöd han på i matchens näst sista minut.

Kevin Höög Jansson  3 (ut 79)
När Kevin har slipat bort ett antal farliga bolltapp, som tyvärr har kommit i dom flesta matcher han spelat i IFK-tröjan, då kommer han att bli en stor tillgång med sin fysik. Även idag varvas finfina aktioner med i det närmaste hårresande bolltapp, som vid 0-3 målet och sen var den här matchen över.

Carl Björk  2 (ut 71)
En svag insats av Carl Björk. Ett mysterium att Alm väljer att spela honom från start i match efter match! Börjar okej och är involverad en del i spelet men står sedan för en rad svaga ingripanden och i andra halvlek försvinner han helt ur matchbilden.

Vito  2 (ut 85)
Efter första 45 så var risken stor att han skulle dyka upp i TV3 istället för Kanal 5 som sände matchen, i nästa avsnitt av Efterlyst! Så frånvarande upplevde jag honom. Lite mer närvarande i matchen under andra halvlek, vilket räddade honom från en etta i betyg. Men jag anser inte att det ska rädda kvar Vito i startelvan!

Laorent Shabani  2 (ut 71)
Börjar matchen relativt bra, har en fin bollbehandling men väger lätt i närkampsspelet. Blev mindre och mindre involverad och är ytterligare en spelare som fått många chanser den här vintern men där jag tycker att det är dags ge någon annan (läs Islands-Isak) chansen.

Tim Prica  3
Ett nyförvärv som får många av oss att trots allt se ljust på den här säsongen. Gör mål i dag igen men avblåst för offside. Har flera lägen där det är nära att resultera i nätrassel men det ville sig inte riktigt idag. Jag längtar efter att se honom på plan tillsammans med Totte från start!

Inhoppare:
Totte Nyman  3 (in 71)
Gör det bra när han kommer in och visar omgående klass. Totte hade sannerligen behövts från start men har varit drabbad av skada/sjukdom under veckan.

Isak Sigurgeirsson  3 (in 71)
Givetvis tufft att komma in när det står 0-4 men visar ju med ännu ett vackert mål att det är en gåta att Alm låter honom börja på bänken gång på gång. Undrar vad det är för sorts hund som ligger begraven! Hoppas verkligen inte att det skurits sig i deras relation, som det gjorde mellan Glen och en annan ung islänning som nu gör succè i Danmark!

Marcus Baggesen  3 (in 71)
Som sagt, svårt läge att komma in i men gör det helt okej dom dryga 20 minuter han spelade. Inget direkt som stack ut varken positivt eller negativt men Marcus har alltid en fin fighter-inställning, det gillar vi!

Ture Sandberg och Noel Sernelius fick 15 respektive 9 minuters speltid, vilket är för lite för att de ska betygsättas men ändå roligt att få se dom unga grabbarna på plan en stund iaf. Hoppas få se mer av dom båda framöver!