Inför Derby - Middlesbrough

Inför Derby - Middlesbrough

Hemmapremiär för Derby i Championship när man tar emot Middlesbrough. Får vi se en svensk målvakt på planen?

Sedan det tidigt stod klart att Derby inte förlängde kontraktet med fjolårets (stabila) förstamålvakt Joe Wildsmith har det varit prio ett att hitta en ersättare. Redan för flera veckor sedan nämndes Djurgårdens förstekeeper Jacob Zetterström, men inte förrän igår, efter matchen i Europaleaguekvalet pratar Bosse Andersson och Zetterström öppet om övergången, som nu bara tycks sakna en underskrift. Det ryktas till och med att Zetterström kastas direkt in i hetluften och får stå i morgondagens match mot Middlesbrough. Undertecknad tror dock att Vickers, som varit stabil vaktar buren en gång till och att svensken i lugn och ro får acklimatisera sig innan han sätts på prov.

Derby luftade en hel del nya spelare i veckans Ligacupmatch och man kan väl inte säga att laget nämnvärt försämrades för det. Spelinsatsen var god, men den sista udden framför mål saknades. Tyvärr har vi konstaterat det förr och i seriepremiären mot Blackburn kryddades det med ett virrigt försvar dessutom. 
Blackburnmatchen var en väldigt svängig match, där Derby från mitten av första halvlek fram till 20 min före slut var det bättre laget, men ändå fick se sig besegrat med 4-2. Ska man plocka fram det positiva, så var vårt spel under första halvan av andra halvlek briljant med en enorm energi och hög press. 
Tyvärr höll ju inte försvaret samma standard och sedan rasade vi som ett korthus.

Paul Warne siktar på att värva en spelare till, till varje lagdel och det känns som det behövs. 
Hur ska då Warne formera laget? Visst positivt huvudbry skapade nog veckomatchen mot Chesterfield, där t ex gamle Forsyth och unge Thomson fick mycket beröm. Kan någon av dessa ha spelat till sig en plats i startelvan?
Tyrese Fornah har precis blivit klar för säsongslång utlåning och Corey Blackett-Taylor är fortfarande skadad. Ebou Adams har precis kommit igång efter skada och lär återfinnas på bänken.

Förslag på startelva
Vickers
Wilson - Nelson - Cashin - Forsyth
Osborne - Goudmijn - Ozoh
Mendez-Laing - Jackson - Barkhuizen
 

Ola Carleke2024-08-16 17:51:00
Author

Fler artiklar om Derby