Tottenham Hotspur Stadium, 2022-11-06 17:30

Tottenham - Liverpool
1 - 2

Fem tankar efter Tottenham

Fem tankar efter Tottenham

2-1 seger i London summerar en positiv vecka för Pool. Här kommer fem tankar efter gårdagens match mot Tottenham

Fansen

Vill slå ett slag för våra otroliga fans. Visst, det finns säkerligen ett gott gäng Pool-supportrar bosatta i London och resan dit är inte alltför lång. Men det var länge sedan en säsong handlade så mycket som #YNWA som denna – Vi hänger med i vått och torrt, och idag hördes Pool-supportrar högst under stora delar av matchen.

Psykologiskt viktig vecka

Först Napoli och nu Tottenham. Segrar är alltid segrar men så som säsongen börjat och läget som stundar med ett unikt avbrott på grund av VM, tror jag dessa segrar betydde mer än vad vi kan tro. En match kvar innan uppehållet, kan vi behålla detta momentum och ta med oss ännu en viktig seger som vi kan bygga vidare på?

Salahs form

Varit avgörande i matcher tidigare säsonger och visst blir man påmind om detta den här säsongen när det finns tydligare kontraster när leveransen finns där och inte. 1-0 är distinkt och effektivt, 2-0 är absolut en försvarsmiss men avslutet är kyligt, precis som vi vill se Salah. Keep it up Mo!


Laginsats

Överlag ser jag ändå en stabilitet genom hela planen. Det känns för första gången på länge som vi spelar som ett lag där alla vet vad de ska göra och följer sin roll planenligt. Tottenham hade absolut bra press i andra halvlek och chanser att kvittera men i helhet tycker jag det såg stabilt ut.


Lagbygge

Vi ska inte heller glömma att vi har ett ”nytt” lag med ett gäng nya spelare som håller på att inkorporeras. Nunez finner sin plats mer och mer, Elliot likaså. Potential finns på bänken att sätta in beroende på matchbild och skadeläge. Försvarets självförtroende ser ut att bli bättre med tiden.


#YNWA

Nico Huovilainen2022-11-07 11:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool