2020-10-27 21:00

Liverpool - Midtjylland
2 - 0

Liverpool - Midtjylland 2-0: Har någon en mittback?

Det var en trög och i stora drag händelselös match vars huvudrubrik kom att bli allt annat än spelet när Fabinho gick sönder tidigt i första halvlek. “When it rains it pours” har nog aldrig passat bättre än för detta Liverpool.

Jaha det där var ju inte världens roligaste match. Jürgen Klopp ställde upp ett b-betonat anfall då han lät Firmino, Mane och Salah vila. Han valde även att fortsätta med det 4-2-3-1 systemet som hade så svårt att skapa chanser mot Sheffield United. Det funkade inte särskilt bra idag heller. Spelarna hade allt för svårt att förhålla sig till varandra och jobbade ofta i samma ytor. Om detta hade att göra med spelsystemet eller det icke samspelta anfallet låter jag vara osagt.

I första halvlek var det ett idéfattigt Liverpool som hade tufft att hitta igenom Midtjyllands kompakta försvar. Divock Origi startade som ensam spets och stärkte verkligen inte sina aktier. Rörelsen var allt för dålig och när han väl tog emot boll felvänd var det ofta med två tre eller fyra för många tillslag. När det väl fanns tendenser till att skapa något fanns mittbackarna Scholz och Sviatchenko där för att snabbt kväva allt syre. De båda ska ha en stor eloge för sina insatser idag.

Första halvleks enda njutningsmoment var nog att se Trent Alexander-Arnold slå sina patenterade crossbollar till Andrew Robertson

Halvtidsvilan verkade inte fått fart på laget då spelet var fortsatt trögt i andra halvlek. Men det är just det som har kommit att bli detta lags stora styrka. Att vinna matcher. Oavsett matchbild. Vi fick lite ögongodis också i och med 1-0 målet. En utsökt genomskärare från Shaqiri till Trent gav den sistnämnda möjligheten att servera Diogo Jota ett öppet mål. Sedan var det lite halvskakigt i försvaret och Midtjylland hade möjlighet att göra 1-1 ett flertal gånger, men en Mo Salah straff senare så var oron borta. Måste även lägga till att det är helt okej ifall vi slopar den horribla musik som spelas upp efter varje mål. Snälla.