Firar helg som serieledare

Tio tankar efter en vinst som ledde MoDo upp i serieledning

• En väldigt intetsägande inledning från MoDos sida, säkerligen delvis på grund av att man fick en utvisning tidigt i matchen som ryckte sönder rytmen. Man släppte å andra sidan inte till några heta chanser heller.
• Henrik Tikkanen gör sin fjärde raka match eftersom Tex ännu inte är redo för spel
• Många små detaljer i passningsspelet ställde till det för MoDo i första perioden, oftast satt pucken på skridskor eller i knähöjd när man försökte bygga upp något. Dom få gånger puckarna satt fick man upp ett helt annat tempo i spelet.
• MoDo gör ett otroligt psykologiskt viktigt mål, Filip Hasa sätter ledningsmålet med 40 sekunder kvar av första perioden.
• I den andra perioden får MoDo sitt första powerplay, men man imponerande inte och skapade egentligen inga skott på mål, bara ett utanför, om än hårt
• Mitt i andra perioden fick MoDo en kontring efter en spelvändning, där är Oscar Pettersson skoningslös och sätter 0-2 fint framspelad av Riley Woods
• Ni bara måste kolla in Markus Modigs 3-0-mål! Wow, vilken fullträff! Ingen målvakt i den här serien tar det där skottet, framspelningen ligger perfekt från Sam Vigneault också. Precis på rätt sätt för ett riktigt bra direktskott. Ett drömmål!
• Det är fantastiskt att se vilket uppoffrande försvarsspel MoDo har i inledningen på tredje perioden, både Theo Jacobsson och Emil Wahlberg täcker skott i samma anfall.
• MoDo ser ut att städa av sin utvisning enkelt i tredje perioden och är nära att göra mål i numerärt underläge, men sedan låter man Marenis glida igenom hela laget lite lätt och sätta 1-3. Mikkel Aagaard svarar dock tillbaka väldigt snabbt efter och återställer tremålsledningen.
• Resultatet står sig matchen ut, och eftersom serieledande HV71 förlorar i sin match (som fortfarande var igång när det här publicerades) så får MoDo fira helg som serieledare