Vancouver Canucks fortsätter sin imponerande bortasvit och tar en tung seger mot Boston i TD Garden. En tillställning där bekanta ansikten ställdes mot varandra och Jake DeBrusk fick dra längsta strået.
0 kommentarer
Den kanadensiske klubben stack ut i positiv bemärkelse under säsongen 2023/24 — och nu hoppas Vancouver Canucks på ytterligare framsteg. Stjärnmålvakten Thatcher Demkos status skapar dock frågetecken för klubben.
Potential i mål och kraftfull offensiv, men rejält skakigt försvar. Var står Vancouver?
Tre matcher, tre olika resultat. Här kommer veckans tre höjdare och en del annat viktigt, oviktigt och ocensurerat. Häng med!
Efter fem års väntan är Vancouver Canucks äntligen ett slutspelslag igen. När de natten till torsdag kliver in i det riktiga slutspelet står St. Louis Blues för motståndet. Om äventyret i NHL-bubblan ska fortsätta måste Elias Pettersson & Co. lägga i ännu en växel för att ha någon chans mot de regerande mästarna.
Efter en uddlös insats i den första matchen kom Canucks tillbaka vassare i match 2 och lyckades kvittera till 1-1i matcher. Om Elias Pettersons kedja kan fortsätta leverera och försvaret få koll på Kevin Fiala kan vi skaffa oss ett utmärkt läge inför fjärde matchen imorgon fredag.
Benning har gjort sina drag – men räcker det?
1 kommentarer
Jim Benning har nu varit Canucks GM i fem säsonger och bevakat sex drafter. Laget har under den perioden spelat sex slutspelsmatcher, och varit genomgående jättedåligt. Efter gårdagens trade där Benning skickade draftval i första- och tredjerundan till Tampa i utbyte mot en 26-årig forward som förra säsongen lyckades göra 13 mål i ligans bästa lag, känner jag att det får räcka. Jag ska nu gå igenom Jim Bennings draftande, kontraktsskrivande och trejdande och visa att han borde avskedas omgående!
Efter att ha avslutat säsongens första spelmånad som alfa i (undermåliga) Pacific Division så kraschade Vancouver Canucks ner på jorden igen under november för att sedan, likt en Fenix, resa sig ur askan och spela säsongens bästa hockey i December. I skrivande stund verkar slutspelsjakt nästan mer troligt än Top 3-val i sommarens draft, en närmast chockartad utveckling av samma lag (+ Elias Pettersson) som förra året skrapade ihop 73 poäng.
Ny säsong, nya drömmar, nya idoler och en ny era i Vancouver – men samtidigt väldigt mycket ’more of the same’ med skador, halvdana fancy stats och dyra veteraner som gör ’the little things’. Mina Damer och Herrar, jag ger er oktober månad för divisionsledarna: Vancouver Canucks.
Sedinarna har tackat för sig och därmed återstår bara spillror av ”2011-laget” – nu är det dags för den nya generationen att ta över i Vancouver.
Att vara Canuckssupporter har varit allt annat är roligt de senaste fem åren. Efter att ha gått till final 2011 har man inte lyckats ta sig förbi förstarundan. Det har blivit mer och mer tydligt att Vancouver inte har någon chans att vinna Stanley cup, man har laget har hele enkelt varit för dåligt. Så är det i livet, alla kan inte vinna, men problemet med detta är draften. Det faktum att NHL gjort så att de sämsta lagen får välja först gör att man som supporter inte vill se sitt lag vinna. Det
Vancouver har tagit in ett gäng veteraner, men är det verkligen rätt väg att gå?
Travis Green har ersatt Willie Desjardins, Nikita Tryamkin avvek till Ryssland, Elias Pettersson har draftats och inte mindre än fem spelare har värvats - hög tid för ett nytt inlägg med andra ord.
2 kommentarer
Elias Pettersson blev femte spelaren att gå i 2017-års draft och blev vald av Vancouver Canucks. Nu hoppas nyblivne Växjöspelaren på fortsatt spel med bästa kompisen Jonathan Dahlén.
30-43-9 för sammanlagt 69 poäng. Efter en imponerande 1-9-0 avslutning på säsongen lyckades Vancouver Canucks säkerställa ett topp 5-val i sommarens draft, samt näst högst odds att landa #1. The retool is over (?), long live the tank!
Påssjuka. Knäskador under fanevent. Eliminerade från slutspelet. Officiellt eliminerade från slutspelet. Ett farväl till en ikon och en supporterfavorit. En gryende rebuild som snabbt förvandlades till mer av samma retool-trams. Åh, och så var det ju Brock Boeser.
Precis som under fjolåret så befinner sig Vancouver Canucks vid ett vägskäl inför trade deadline. Blir 2017 året då ledningen hittar förnuftet och säljer av de (begränsade) tillgångar man har, eller fortsätter man harva runt i ingenmansland?
Sedan julhelgen har Vancouver Canucks gått 8-1-3, till stor del framburna av Ryan Miller, som på ålderns höst verkat hitta tillbaka till sin prime. Miller har 9 starter av 12, och har räddat .969% av skotten han fått emot sig i 5 mot 5-spel under den perioden. Är Willie Desjardins missförstådd? Är Canucks ett slutspelslag? Nja, sanningen är att man pretty much har identiska stats som man hade i fjol vid samma tidpunkt – och vi vet alla hur det slutade.
Canucks gick in i 2017 med tre raka segrar i ryggen, och förlängde också den sviten till ett säsongsbästa (sex raka vinster) före man stötte på patrull mot Calgary Flames. Segersviten följde ett bekant mönster. Målvaktsspelet överglänste motståndarens, och Bo "All-Star" Horvat ledde trupperna offensivt. Matchen mot Flames var också en raritet, då Canucks kom till spel en back kort, och en forward tjock. Den forwarden? Anton Rödin.
Kort sammanfattning av vad ni missat sen vi hördes sist: Vancouver har gått 3-2-0, Jannik Hansen har blivit skadad efter en kontroversiell tackling (igen), Jacob Markström har behandlats som Curtis McElhinney (igen), Anton Rödin har gjort NHL-debut och försvunnit, Henrik Sedin och Alex Burrows har jubilerat och Canucks två bästa backar har återvänt från sjukstugan. Pfjuuue…
Sedan vi hördes sist så har Canucks varit på en 1-4 road trip, Mattias Öhlund har tackats av och man har slagit Tampa Bay två gånger.
Henrik Sedins jakt på 1000, Vancouvers jakt på .500, Erik Gudbransons jakt på Matt Martin och Jacob Markströms jakt på speltid – allt detta i veckans rykande inaktuella Orca’s Corner, den blågula bastionen för all things Canucks.
Ny vecka, nya sorger. Det är livet på en pinne för en supporter av Kanadas blågrönvita lag. I första installationen av Orca’s Corner diskuteras veckans matcher, kontraktsförlängningar och Henrik Sedins misstänkta dubbelgångare.
Kan tvillingarna Sedin fortfarande hålla Vancouver slagkraftiga?
Anton Rödin, SHL:s mest värdefulla spelare, enligt spelarna i ligan, blev under dagen klar för Vancouver Canucks - klubben han blev draftad av 2009.
Divisionsrivalerna Vancouver Canucks och Calgary Flames blev ikväll överens om en trade. Lovande Hunter Shinkurak lämnar Vancouver och finländske Markus Granlund anländer.
Det råder inga tvivel om att Canucks är påväg in i en generationsväxling. Sedinarna är supermänniskor, men till och med supermänniskor har gränser. De har resan hintat att deras nuvarande kontrakt, som går ut sommaren 2018, kanske blir deras sista i NHL. Vad gör man då (förutom att gråta en skvätt, prata om hur underskattade de var och börja planera kvällen när 22 & 33 ska upp i taket i Rogers arena) när Sedinarna lägger av? Mitt förslag är att man offersheet-snor Connor McDavid från Edmonton.
Montreal kan efter nattens match mot Vancouver notera sin första förlust för säsongen. Vancouver-rookien Jarden McCann avgjorde matchen med sina två mål i första perioden och såg till att Canucks tog sin första hemmaseger.
I slutspel i våras, men nu tros Vancouver få det betydligt jobbigare.
I en konferens där motståndarlagen rustar upp för fullt har Vancouver under den gångna veckan snarare blivit lite sämre än bättre. Den kommande säsongen lär bli den sista på ett bra tag där Canucks inte är helt uträknade, men jag räknar absolut inte med att man går till slutspel igen...
Efter förra säsongen som bara kan sammanfattas med ordet besvikelse surrar det massvis av frågetecken runt årets upplaga av Vancouver. Var laget som så många år i rad varit en dominerande kraft i väst slut? Har motståndarna till slut hittat nyckeln till att hantera Sedinarna? Vad händer när förstakedjan inte levererar när Kesler nu är borta?
Kommer Vancouver, med helt ny ledning, kunna resa sig från fjolårets fiaskosäsong? Kan man vara lugn i målvaktsfrågan för säsongen? Och kan Henrik och Daniel Sedin åter prestera på deras högstanivå?
33-årige tjecken Radim Vrbata får, bokstavligen talat, ett rejält miljöombyte när Coyotes byts mot Canucks.
Målvaktsfrågan i Canucks har varit en het potatis de senaste åren. Från att ha haft ligans, förmodligen, bästa målvaktspar så var man efter Luongo-trejden kvar med två orutinerade svenskar.
Vancouver har rivstartat draftdagen med att genomföra tre snabba trejder, mer är att vänta.
Trots nattens 2-0 vinst hemma mot Nashville så är slutspelet fortfarande långt borta för Vancouver.
För den som håller på Canucks kommer nyheten som ett riktigt bakslag.
Det verkar som att Mike Gillis äntligen slagit till och trejdat bort Roberto Luongo. Och det blev Florida som han hoppats på!
Den gångna veckan har varit positiv för Vancouver Canucks; man har vunnit alla sina matcher, och är mitt uppe i en fem matcher lång ”winstreak”. Målvaktsspelet har varit strålande, ifall en hockeymatch varit åtta sekunder kortare hade Luongo bara varit en nolla ifrån Patrick Roy på marathonlistan över flest hållna nollor i karriären. Eddie Läck hade dock mer tur och fick hålla sin första NHL-nolla. Dessutom verkar sista (?) kapitlet i feel-good-historian om Emily verkar vara skrivet.
Den svenska backen Alexander Edler rapporteras vara skadad och därmed borta på obestämd tid. Det var under natten till onsdagens match mot Nashvile som Edler skadade sig, och enligt rapporter ska det röra sig om en knäskada.
Det var i söndagens vinstmatch mot Carolina (2-3) som Sedinarnas radarkompis Alexandre Burrows bröt käken och spås nu bli borta i en månad.
Den 27 februari 2012 gjorde Mike Gillis den då kanske största trejden under sin karriär som general manager när han skickades centern Cody Hodgson till Buffalo i utbyte mot ytterforwarden Zack Kassian. Sedan dess har mycket hänt i Vancouver läget har förändrats och man kan börja blicka tillbaka på trejden även fast man inte kan dömma den helt än...
I går blev det klart att Henrik och Daniel Sedin förlänger sina kontrakt med Vancouver till säsongen 2017-18.
Alain Vigneault ut – John Tortorella in. Hur påverkar det Vancouver?
Efter säsongen 2011/12 så började rykten florera ordentligt och frekvent kring vart Roberto Luongo skulle spela den kommande säsongen. Toronto? Florida? Att det fanns lag som var intresserade och fortfarande är råder det ingen tvekan om. Men med den lovande förstamålvakten bortbytt mot… ja inget i dagsläget, så har Mike Gillis gjort ett fruktansvärt jobb.
3 kommentarer
Idag släppte NHL spelschemat för den kommande säsongen och nytt för i år, förutom att alla lag kommer besöka varje arena är den uppdaterade konferensuppdelningen.